Kevin Feige, WandaVision'ın gelecek sezonları ve Marvel dizileri üzerine konuştu

2.147 Gösterim
2 Mart 2021 13:45
Kevin Feige, WandaVision'ın gelecek sezonları ve Marvel dizileri üzerine konuştu

Kevin Feige, Marvel hikâyeleri anlatan bazı Disney+ dizilerinin birden fazla sezonu olacağını onayladı ancak Elizabeth Olsen'li WandaVision’ın gelecek sezonları hakkında kesin bir yanıt vermedi.


Geçtiğimiz çarşamba günü ilk defa TCA panelinde konuşan Feige, Marvel’ın şimdiden ondan fazla Disney+ dizisi planladığını, Ms. Marvel’ın çekimlerinin bitmek üzere olduğunu, She-Hulk çekimlerinin hemen ardından ise Oscar Isaac’in canlandıracağı Moon Knight'ın çekimlerine başlanacağını onayladı.

 

Öte yandan, Marvel fanları ise ilk Disney+ dizisi WandaVision’ın son bölümünü beklemekte. Şu ana kadar Marvel, Disney+ dizilerinin gelecek planları hakkında bir açıklama yapmamış olsa da Feige bazı dizilerin devam edeceğini söyledi.

 

Görünüşe göre WandaVision’ın ikinci sezonu ise Feige’nin şu anda öncelikleri arasında yer almıyor çünkü bu dizi, 25 Mart 2022 tarihinde yayınlanacak olan Elizabeth Olsen’nın da kadrosunda olduğu Doctor Strange and the Multiverse of Madness filminin hikâye açısından hazırlayıcısı niteliğinde.

 

Çok uzun süredir Marvel’da çalışan ve bu konuyla alakalı kesin bir yanıt vermenin yanlış olduğunu deneyimleyen Kevin Fiege’nin panelde yaptığı açıklama şöyle: “Bir film çekmeye başladığımızda ikincisinin gelmesini, daha sonra üçüncüsünün gelmesini umarız ama bu ilk film için bir etken değildir”.

 

“Az önce bahsetmiş olduğum, yakında çekimlerine başlanacak dizilerden bazılarında, ikinci ve üçüncü sezonlar hesaba katılarak ona göre bir anlatı yapısı kurulmasına dikkat ettik. Ancak bu durum WandaVision gibi bir filmin öncül hikâyesi konumundaki bir dizi için geçerli değil."

 


Ayrıca Feige, 18 Mart’ta çıkacak olan Anthony Mackie ve Sebastian Stan’li Falcon & The Winter Soldier’ın, her bölümü yaklaşık bir saat sürmek üzere altı bölümden oluşacağını doğruladı. Marvel dizileri için ideal toplam sürenin 6 saat olduğunu düşündüğünü belirten Feige, WandaVision'da ise daha kısa bölümlerden oluşan 9 bölümle buna ulaştıklarını belirtti.

 

Kevin Feige, yıllardır R-derecelendirmeli (MPA'deki tanımını Türkiye yaş sınırı sınıflandırma sistemine göre benzeştirirsek, 17A'ya tekbaül eden yaş sınırı) bir Marvel filmi yapma gereği duymadı. Disney’in, Deadpool’u MCU’ya getiren 20th Century Fox’u satın alması üzerine Feige ve Bob Iger, Deadpool filmlerinin R-derecelendirmeli kalacağını ve stüdyonun şu anda Deadpool 3 üzerine çalıştığını doğruladı. Yine de Fiege, Deadpool 3’ün bu kuralı çiğneyen bir istisna olacağını söyledi.

 

Feige, Marvel’ın televizyon kısmının yönetimini de devralmadan önce Marvel TV; ABC ve Netflix için Agents of SHIELD, Daredevil ve Jessica Jones’u da içeren birkaç dizi çekmişti.

 

Bu dizilerin inişleri ve çıkışları olmasına rağmen Feige, WandaVision’ın yakaladığı eleştirel başarı ve ilgi ile karşılaştırıldığında bu dizilerin başarısız olduğu yönündeki değerlendirmelere karşı çıktı.

 

 

Feige bu konuyla ilgili bir muhabire verdiği röportajda : “Bence Agents of SHIELD, Daredevil, Jessica Jones ve Luke Cage'ın hayli geniş bir hayran tabanı var ve hayranların bu dizilerin başarılı veya başarısız olmaları konusundaki çıkarımlara katılacağını sanmıyorum.” dedi.

 

Disney+’da yayınlanacak olan bir sonraki dizi Falcon & The Winter Soldier, daha sonra sırasıyla Loki (11 Haziran), Hawkeye, Ms. Marvel ve alternatif gerçeklik animasyon dizisi What if…? olacak.

 

COVID-19 yüzünden ertelenme olmazsa sinemada vizyona girmesi planlanan filmler sırasıyla: Black Widow (7 Mayıs), Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (9 Temmuz), Eternals (5 Kasım) ve Sony - Marvel ortak yapımı Spider Man: No Way Home  (17 Aralık) olacak.

 

 

Kaynak: THR

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.