Kevin Feige'den Marvel filmleri hakkında açıklama: Kang'ın geleceği, Harrison Ford'un rolü, Spider-Man 4...

5.383 Gösterim
16 Şubat 2023 10:50
Kevin Feige'den Marvel filmleri hakkında açıklama: Kang'ın geleceği, Harrison Ford'un rolü, Spider-Man 4...

Marvel'ın başındaki isim Kevin Feige, Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda Marvel Sinematik Evreni'nin geleceğine dair birçok açıklamada bulundu.


Ülkemizde 24 Şubat'ta gösterime girecek Ant-Man ve Wasp: Quantumania filmiyle birlikte Marvel Sinematik Evreni'nin beşinci fazı başlıyor. ABD ve birçok ülkede 17 Şubat'ta vizyona girecek filmin seyirciyle buluşmasının arifesinde, Marvel Studios'un başındaki isim Kevin Feige, Entertainment Weekly'ye bir röportaj verdi. MCU'yu bugünlere getiren isimlerin başında gelen Feige, söyleşide Marvel Sinematik Evreni'nin geleceğine dair birçok ipucu verdi.

Marvel Sinematik Evreni'ne Loki dizisiyle adım atan ve Ant-Man ve Wasp: Quantumania'da daha detaylı göreceğimiz Kang'ın evren içerisindeki geleceğinden bahseden Feige, "Kang, test gösterimi yaptığımız yakın çevremizin en çok rağbet gösterdiği kötü karakter oldu... Jonathan [Majors], bu karakterin birçok varyantına hayat verecek ve Kang üzerine kurulu birden çok film olacak." diyerek Kang'ın, Thanos sonrası MCU'nun ana kötüsü olacağını bir kez daha yineledi. Feige, Kang'ın en az Thanos kadar korku salan falan Thanos'tan çok daha farklı kudrette melekelere sahip bir karakter olduğunu da belirtiyor. Marvel Sinematik Evreni'nin beşinci ve altıncı fazının ana kötüsü olacak olan Kang'ın hikâyesi, 2025'te vizyona girecek Avengers: The Kang Dynasty ve 2026'da gösterime girecek Avengers: Secret Wars filmleriyle nihayete erecek gibi duruyor.

 

Platformların içerik bombardımanı hâline gelen yayın stratejileri, platform üyesi insanların hatırı sayılır bir kesiminde negatif bir izlenim bırakmış olması, son yılların üzerine konuşulan konularından biri. Feige de bu konuya değinerek, ilerleyen dönemde Disney+'ta yayınlanacak MCU dizilerinin sayısında azaltmaya gidip, yayınlanan dizilerin parlaması için iki dizi arasına daha fazla zaman koyacaklarını belirtti. MCU'nun Disney+'ta yayınlanan dizilerinden bahseden Feige, The Marvels'ta Captain Marvel ile birlikte yer alacak olan ve Ms. Marvel dizisiyle MCU'ya giriş yapan Kamala Khan karakterinin bu filmdeki temsiliyetinden oldukça heyecanlı olduğunu belirtti.

The Marvels filminde, Brie Larson'ın hayat verdiği Carol Danvers/Captain Marvel, Teyonah Parris'in canlandırdığı Monica ve Iman Vellani'nin hayat verdiği Kamala Khan'ın birlikte yer alacağını, tüm filmin bu üçlü arasındaki dinamiğe odaklanacağını söyleyen Feige, bu üç karakterin bir araya gelmesini 2012 yapımı The Avengers filmine benzetiyor. Kevin Feige ayrıca, Captain Marvel'la yan yana olmaktan heyecan duyan Kamala Khan'ın bu hâlini, Tom Holland'lı Spider-Man'in MCU'ya giriş yaptığı Captain America: Civil War'daki Peter Parker'a benzetiyor.

2024'te vizyona girecek dördüncü Captain America filmi Captain America: New World Order'dan da söz eden Feige, Sam Wilson'ın devraldığı Captain America olarak ilk filmi olacak olan yapımın çekimlerinin kısa süre sonra başlayacağını, ünlü oyuncu Harrison Ford'un ise filmde ABD başkanı Thaddeus Ross rolünde olacağını belirtti. Feige'nin söylediklerine göre, birbirileriyle geçmişten tanışan Sam Wilson ile ABD başkanının arasındaki dinamik filmin ana unsurlarından biri olacak.

Röportajda Blade ve Thunderbolts filmlerinin hazırlıklarının sürdüğünü söyleyen Kevin Feige, Disney'nin Fox'u satın alması sonrası film hakları Marvel'a geri dönen Fantastic Four'un, çizgi roman serisi olarak nasıl son 50-60 yıla damga vurduysa, Marvel Sinematik Evreni'nin geleceğinde de benzer bir etkisi olmasını planladıklarını belirtiyor. Feige'nin verdiği bir diğer önemli haber ise Spider-Man 4 ile ilgili. Peter Parker'ın geleceği ile ilgili büyük düşüncelere sahip olduklarını belirten Feige, Spider-Man 4'un hikâyesinin belli olduğunu, senaryo ekibinin şu aşamada senaryoyu tamamlamakla meşgul olduğunu söyledi.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.