Joel Coen'in yöneteceği Macbeth uyarlamasının başrollerini Frances McDormand ve Denzel Washington üstlenecek

2.784 Gösterim
29 Mart 2019 08:36
Joel Coen'in yöneteceği Macbeth uyarlamasının başrollerini Frances McDormand ve Denzel Washington üstlenecek

William Shakespeare'in sinema tarihi boyunca defalarca uyarlanan eseri Macbeth, bu kez Joel Coen yönetmenliğinde, Frances McDormand ve Denzel Washington başrolünde seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.


En son Justin Kurzel'in yönetmen koltuğunda oturduğu Michael Fassbender ve Marion Cotillard'ın başrolleri paylaştığı 2015 yapımlı bir uyarlamayla seyirci karşısına çıkan William Shakespeare'in en önemli trajedilerinden biri olan Macbeth, bu kez Oscar ödüllü bir ekiple yeniden hayat buluyor. İlk kez 1918'de John Emerson ve sonrasında 1948 yılında Orson Welles tarafından uyarlanan ünlü trajedi bu kez Joel Coen'in hem senaryosunu hem de yönetmenliğini üstleneceği bir projeyle A24 işbirliğinde seyirciyle buluşacak.

 

2017 yapımlı Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ile ikinci Oscar'ına layık görülen Frances McDormand'ın Lady Macbeth'e hayat vereceği bu yeniden uyarlamada güç düşkünlüğüyle tanınan Macbeth karakteri ise başka bir iki Oscar ödüllü Denzel Washington ile bir kez daha canlanacak. Joel Coen ile birçok kez beraber çalışmış usta isim Scott Rudin'in yapımcılığını üstleneceği bu yeni Macbeth uyarlaması için henüz planlanan bir vizyon tarihi bulunmamakta.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.