Denzel Washington

Denzel Washington

Doğum Bilgisi

28 Aralık 1954

Yaş

65


Kişi Biyografisi

28 Aralık 1954'te rahip bir babanın ve güzellik uzmanı bir annenin ortanca çocugu olarak New York'ta dünyaya geldi. Liseyi bitirdikten sonra Fordham Üniversitesi'nin Gazetecilik Bölümü'ne devam etti. İlk aktörlük deneyimlerini okul sıralarında rol aldığı öğrenci dramlarında edindi. Mezun olduktan sonra San Francisco'ya taşındı. Amerikan Tiyatro Konservatuari'na kaydını yaptırdı. Fakat bir yıl sonra aktör olarak iş aramak amacıyla konservatuar öğrenimini yarıda bıraktı. Oyunculuk yeteneği vardı. Yeteneğine çekiciliğini de katarak televizyon dizilerinde küçük roller kapmayı başardı.


Gelecek Filmler

Dağıtımcı

Warner Bros. Türkiye

Vizyon Tarihi

29 Ocak 2021

Filmografi Geçmişi

Filmin Adı Dağıtımcı Top. Seyirci Top. Hasılat
Adalet 2 22 Ağustos 2018
Warner Bros. Türkiye 196.047 2.823.633
Muhteşem Yedili 23 Eylül 2016
Warner Bros. Türkiye 111.735 1.453.477
Adalet 26 Eylül 2014
Warner Bros. Türkiye 105.538 1.319.357
Zorlu İkili 2 Ağustos 2013
Chantier 47.979 512.968
Uçuş 7 Aralık 2012
UIP Türkiye 116.640 1.330.846
Düşmanı Korurken 10 Şubat 2012
UIP Türkiye 86.521 935.540
Durdurulamaz 12 Kasım 2010
Tiglon 82.470 825.215
Tanrının Kitabı 5 Şubat 2010
Warner Bros. Türkiye 127.045 1.240.570
Metrodan Kaçış 31 Temmuz 2009
Warner Bros. Türkiye 114.748 1.056.756
Amerikan Gangsteri 18 Ocak 2008
UIP Türkiye 183.213 1.620.394
Deja Vu 5 Ocak 2007
UIP Türkiye 345.479 2.957.559
İçerideki Adam 28 Nisan 2006
UIP Türkiye 125.085 1.010.043
Mançuryalı Aday 17 Aralık 2004
UIP Türkiye 40.706 319.874
Gazap Ateşi 17 Eylül 2004
Özen Film 78.231 526.835
Zaman Tükeniyor 30 Ocak 2004
New Films - -
John Q 17 Mayıs 2002
Warner Bros. Türkiye 57.051 224.064
İlk Gün 14 Aralık 2001
Warner Bros. Türkiye 149.883 547.297
Unutulmaz Titanlar 2 Mart 2001
UIP Türkiye 32.151 93.373
A&P Filmcilik 30.908 67.950
Kemik Koleksiyoncusu 18 Şubat 2000
Warner Bros. Türkiye 207.963 369.538
Kuşatma 2 Nisan 1999
Özen Film 233.142 290.139
Aşk Meleği 21 Mart 1997
UIP Türkiye - -
Ateş Altında Cesaret 27 Aralık 1996
Özen Film 54.329 16.794
Denizde İsyan 27 Ekim 1995
UIP Türkiye - -
Pelikan Dosyası 15 Nisan 1994
Warner Bros. Türkiye - -
Philadelphia 11 Mart 1994
Warner Bros. Türkiye - -
Malcolm x 21 Mayıs 1993
Estet Ajans - -
Suçlu Kim 8 Ocak 1993
Standard Film - -
Mississippi Masala 17 Temmuz 1992
Standard Film - -
İki Kadın Arasında 5 Nisan 1991
UIP Türkiye - -
UIP Türkiye - -