Denzel Washington

Denzel Washington

Doğum Tarihi

28 Aralık 1954

Yaş

67


Kişi Biyografisi

28 Aralık 1954'te rahip bir babanın ve güzellik uzmanı bir annenin ortanca çocugu olarak New York'ta dünyaya geldi. Liseyi bitirdikten sonra Fordham Üniversitesi'nin Gazetecilik Bölümü'ne devam etti. İlk aktörlük deneyimlerini okul sıralarında rol aldığı öğrenci dramlarında edindi. Mezun olduktan sonra San Francisco'ya taşındı. Amerikan Tiyatro Konservatuari'na kaydını yaptırdı. Fakat bir yıl sonra aktör olarak iş aramak amacıyla konservatuar öğrenimini yarıda bıraktı. Oyunculuk yeteneği vardı. Yeteneğine çekiciliğini de katarak televizyon dizilerinde küçük roller kapmayı başardı.


Filmografi

Filmin Adı Vizyon Tarihi T. Hasılat T. Seyirci
22.08.2018 ₺2.823.633 196.047
23.09.2016 ₺1.453.477 111.735
26.09.2014 ₺1.319.357 105.538
02.08.2013 ₺512.968 47.979
07.12.2012 ₺1.330.846 116.640
10.02.2012 ₺935.540 86.521
12.11.2010 ₺825.215 82.470
05.02.2010 ₺1.240.570 127.045
31.07.2009 ₺1.056.756 114.748
18.01.2008 ₺1.620.394 183.213
05.01.2007 ₺2.957.559 345.479
28.04.2006 ₺1.010.043 125.085
17.12.2004 ₺319.874 40.706
17.09.2004 ₺526.835 78.231
30.01.2004 - -
17.05.2002 ₺224.064 57.051
14.12.2001 ₺547.297 149.883
02.03.2001 ₺93.373 32.151
24.03.2000 ₺67.950 30.908
18.02.2000 ₺369.538 207.963
02.04.1999 ₺290.139 233.142
21.03.1997 - -
27.12.1996 ₺16.794 54.329
27.10.1995 - -
15.04.1994 - -
11.03.1994 - -
21.05.1993 - -
08.01.1993 - -
17.07.1992 - -
05.04.1991 - -
07.12.1990 - -