Denzel Washington

Denzel Washington

Doğum Tarihi

28 Aralık 1954

Yaş

66


Kişi Biyografisi

28 Aralık 1954'te rahip bir babanın ve güzellik uzmanı bir annenin ortanca çocugu olarak New York'ta dünyaya geldi. Liseyi bitirdikten sonra Fordham Üniversitesi'nin Gazetecilik Bölümü'ne devam etti. İlk aktörlük deneyimlerini okul sıralarında rol aldığı öğrenci dramlarında edindi. Mezun olduktan sonra San Francisco'ya taşındı. Amerikan Tiyatro Konservatuari'na kaydını yaptırdı. Fakat bir yıl sonra aktör olarak iş aramak amacıyla konservatuar öğrenimini yarıda bıraktı. Oyunculuk yeteneği vardı. Yeteneğine çekiciliğini de katarak televizyon dizilerinde küçük roller kapmayı başardı.


Filmografi

Filmin Adı Vizyon Tarihi T. Hasılat T. Seyirci
22.08.2018 2.823.633 TL 196.047
23.09.2016 1.453.477 TL 111.735
26.09.2014 1.319.357 TL 105.538
02.08.2013 512.968 TL 47.979
07.12.2012 1.330.846 TL 116.640
10.02.2012 935.540 TL 86.521
12.11.2010 825.215 TL 82.470
05.02.2010 1.240.570 TL 127.045
31.07.2009 1.056.756 TL 114.748
18.01.2008 1.620.394 TL 183.213
05.01.2007 2.957.559 TL 345.479
28.04.2006 1.010.043 TL 125.085
17.12.2004 319.874 TL 40.706
17.09.2004 526.835 TL 78.231
30.01.2004 - -
17.05.2002 224.064 TL 57.051
14.12.2001 547.297 TL 149.883
02.03.2001 93.373 TL 32.151
24.03.2000 67.950 TL 30.908
18.02.2000 369.538 TL 207.963
02.04.1999 290.139 TL 233.142
21.03.1997 - -
27.12.1996 16.794 TL 54.329
27.10.1995 - -
15.04.1994 - -
11.03.1994 - -
21.05.1993 - -
08.01.1993 - -
17.07.1992 - -
05.04.1991 - -
07.12.1990 - -