Box Office ABD: Borderlands hayal kırıklığı yaratırken It Ends with Us gişede parladı

1.496 Gösterim
12 Ağustos 2024 10:00
Box Office ABD: Borderlands hayal kırıklığı yaratırken It Ends with Us gişede parladı

Deadpool & Wolverine, 54,2 milyon dolar hasılatla liderliğini sürdürdü. Haftanın yeni filmlerinden Borderlands 8,8 milyon dolarla büyük hayal kırıklığı yaratırken, Bizimle Başladı Bizimle Bitti (It Ends with Us) ise 50 milyon dolarlık açılışıyla sürprize imza attı.


Dünya genelinde 1 milyar dolar hasılatı aşan Deadpool & Wolverine, ABD'de üçüncü hafta sonunda elde ettiği 54,2 milyon dolar hasılatla gişe liderliğini sürdürdü. Film, bu hafta içerisinde Joker'i geride bırakarak tüm zamanların en çok hasılata ulaşan R-Derecelendirmeli filmi olacak.

 

Haftanın öne çıkan yeni filmlerinde ise iki farklı uçta performans vardı. Aynı isimli dünyaca ünlü video oyundan uyarlanan ve 115 milyon dolarlık bir prodüksiyon maliyeti olan Borderlands, gerek sinema yazarlarından gerekse seyircilerden aldığı olumsuz eleştirilerin de etkisiyle açılışını yalnızca 8,8 milyon dolar hasılatla yapabildi. Madalyonun diğer tarafında ise bir başarı hikâyesi vardı. Blake Lively'nin başrolünde yer aldığı, Colleen Hoover'ın çok satan kitabından uyarlanan romantik film Bizimle Başladı Bizimle Bitti (It Ends with Us), beklentilerin bir hayli üzerine çıkarak açılışını 50 milyon dolar hasılatla Deadpool & Wolverine'in hemen arkasında gerçekleştirdi. Bu durum ilginç bir istatistiğe de vesile oldu. Ryan Reynolds ve Blake Lively, 34 yıl sonra filmleriyle gişede ilk iki sırada yer alan ilk evli çift oldu. Daha önce 1990 yılında Bruce Willis'li Die Hard 2'nin ilk sırada olduğu hafta sonunda, Demi Moore'lu kült film Ghost da ikinci basamakta yer almıştı.

 

Gösterimdeki dördüncü hafta sonunu geride bırakan Kasırgalar (Twisters), 15 milyon dolar hasılatla kendine üçüncü sırada yer bulurken, Çılgın Hırsız 4 (Despicable Me 4) 8 milyon dolar hasılatla ilk beşi tamamlayan yapım oldu.

 

Box Office ABD - Hafta Sonu Top 5 (09 - 11 Ağustos 2024) 

 

1- Deadpool & Wolverine - 54,2 milyon dolar 

2- Bizimle Başladı Bizimle Bitti (It Ends with Us) - 50 milyon dolar

3- Kasırgalar (Twisters) - 15 milyon dolar

4- Borderlands - 8,8 milyon dolar

5- Çılgın Hırsız 4 (Despicable Me 4) - 8 milyon dolar

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.