Benedict Cumberbatch'li The Electrical Life of Louis Wain yakında GAİN'de!

7.168 Gösterim
19 Nisan 2023 12:50
Benedict Cumberbatch'li The Electrical Life of Louis Wain yakında GAİN'de!

Kendi ruh hâlinin yansımalarını taşıyan kedi resimleriyle adından söz ettiren sanatçı Louis Wain'in hayatını konu alan Benedict Cumberbatch’li The Electrical Life of Louis Wain yakında GAİN'de yayına girecek.


Akıl sağlığını kaybettikçe yaptığı kedi resimleri gerçeküstü bir hâl alan İngiliz ressam Louis Wain'in sıra dışı hikâyesini anlatan The Electrical Life of Louis Wain (Louis Wain'in Renkli Dünyası) filmi yakında GAİN kütüphanesine eklenecek. Daha önce çeşitli yapımlarda Stephen Hawking, Julian Assange, Alan Turing ve Thomas Edison gibi dünyaca ünlü kişilere hayat veren Benedict Cumberbatch'in, şizofreniyle boğuşan dâhi bir sanatçı olan Louis Wain'i canlandırdığı biyografik film, ülkemizde 31 Aralık 2021'de vizyona girmişti.

The Imitation Game (Enigma) ve The Power of the Dog'daki performanslarıyla 2 kez Oscar'a aday olan Cumberbatch’e, The Crown ile Altın Küre ve Emmy ödüllerine ulaşan Claire Foy'un eşlik ettiği filmin kadrosunda ayrıca Andrea Riseborough, Toby Jones, Sharon Rooney, Aimee Lou Wood, Hayley Squires, Stacy Martin, Phoebe Nicholls, Adeel Akhtar,  Richard Ayoade ve Sophia di Martino gibi oyuncular bulunuyor. Will Sharpe'ın Simon Stephenson'la birlikte kaleme alıp yönetmenliğini üstlendiği yapımda Olivia Colman anlatıcı olarak yer alırken, Taika Waititi ve Nick Cave sürpriz rollerle seyircinin karşısına çıkıyor.

Yakında GAİN'in film kataloğunda yerini alacak olan The Electrical Life of Louis Wain filminin fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.