ABD'deki opioid krizini merkezine alan Dopesick'ten fragman yayınlandı

3.676 Gösterim
16 Eylül 2021 14:35
ABD'deki opioid krizini merkezine alan Dopesick'ten fragman yayınlandı

ABD'de kronik bir probleme dönüşen opioid krizinin merkezinde yer alan ağrı kesicilerden biri olan OxyContin'in üretici firma tarafından nasıl pazarlandığını ve ilacın insanların hayatını nasıl etkilediğini anlatan Dopesick dizisinden fragman yayınlandı.


ABD'de özellikle 2015 sonrası daha da artan opioid (afyon ya da afyon benzeri etkileri olan sentetik uyuşturucular içeren ilaçların tamamına verilen ad) kullanımı kaynaklı ölümler, ülkede büyük bir kriz olmaya devam ediyor. Verilere göre, 21. yüzyılda opioid kaynaklı ölümlerin sayısı 500 bini aşmış durumda. Big Pharma olarak adlandırılan büyük ilaç şirketlerinin, bağımlılık yapıcı özelliklerinin altını çizmeden, dev pazarlama bütçeleriyle insanlara sunduğu ilaçların verdiği zararlar sonucu bazı firmalara cezalar çıksa da, kurulu düzen birer kartel gibi işleyen bu şirketlerin lehine gelişmeye devam ediyor. Son yıllarda ABD'de en çok tartışılan konulardan biri olan opioid krizini, sinema ve televizyon yapımlarında daha da fazla görmeye başladık. Bu konuyu merkezine alan son örnek ise Hulu'nun Dopesick dizisi.

 

Emmy Ödüllü Danny Strong'un yaratıcılığını yaptığı dizi; opioid krizini, bu krizin baş aktörlerinden Purdue Pharma ilaç şirketi ile onun toplumda büyük bir bağımlılık salgını başlatan ilacı OxyContin'in piyasaya sürülüş aşamasından, bu ilacın toplumdaki etkilerini gözler önüne seren bireysel hikâyelere kadar farklı çerçevelerde ele alıyor.

 

Hulu tarafından 13 Ekim'de yayınlanacak Dopesick'in oyuncu kadrosunda ise Michael Keaton, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg, Will Poulter, John Hoogenakker, Kaitlyn Dever, Rosario Dawson, Phillipa Soo, Jake McDorman gibi ünlü isimler yer alıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.