Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (7-13 Kasım)

2.501 Gösterim
16 Kasım 2022 10:40
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (7-13 Kasım)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (7-13 Kasım) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi 5. sezonuyla The Crown olurken, film kategorisinde Enola Holmes 2 zirveye yerleşti.


7-13 Kasım haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde; Imelda Staunton, Dominic West ve Elizabeth Debicki'nin sırasıyla Kraliçe II. Elizabeth, Prens Charles ve Prenses Diana rollerini üstlendiği The Crown'un 5. sezonu yayındaki ilk haftasında liderliğe oturdu. Dizi, 9 Kasım'da gösterime giren sezonuyla dünya genelinde 107,3 milyon saat izlenip 88 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Bir önceki haftanın lideri Inside Man, bir basamak gerileyerek haftayı ikinci sırada kapattı. David Tennant'lı mini dizi, globalde 24,9 milyon saat izlenmeyle 48 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer buldu. Üçüncü sırada ise 20 bölümlük 4. sezonunun ilk yarısı 4 Kasım'da yayınlanan Manifest yer aldı. Dizinin finalini yapacak olan 4. sezon, dünya genelinde 74,7 milyon saat izlendi ve 90 ülkenin Top 10 listesine girdi. Altıncı haftasında yedinci basamakta bulunan Andropoz'un (Man on Pause) tek yerli yapım olarak yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde, başrolünde Millie Bobby Brown'ın yer aldığı Enola Holmes 2 bir basamak yükselerek zirveye yerleşti. 4 Kasım'da gösterime giren film, bu hafta globalde 62,8 milyon saat izlenerek, 93 ülkenin tamamında Top 10 listesine girmeyi başardı. İkinci filmin etkisiyle 2020 yılı yapımı Enola Holmes, dokuzuncu olarak ilk kez Netflix Türkiye listesine girdi. İkinci sırada Çekya yapımı İngilizce film Büyük Savaçı (Medieval) yer aldı. 15. yüzyılda savaşmış Jan Žižka adlı gerçek bir komutanı merkezine alan ve Çekya tarihinin en pahalı filmi olan yapım, 18,2 milyon saat izlenerek 45 ülkenin Top 10 listesine girdi. Onu kadrosunda Dilan Çiçek Deniz, Burak Deniz, Berrak Tüzünataç, Dolunay Soysert, Ersin Arıcı, Şükran Ovalı ve Ceyda Düvenci gibi isimlerin bulunduğu Kal takip etti. Globalde Don't Leave adını taşıyan yapım, 3,7 milyon saat izlenmeyle dili İngilizce olmayan filmler listesine dokuzuncu sıradan giriş yaptı. Bir önceki haftanın lideri Cici'nin beşinci sıraya gerilediği "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dünya genelinde en çok izlenen İngilizce diziler sırasıyla The Crown'un 5. sezonu ve Manifest'in 4. sezonu olurken, onları 47,2 milyon saat izlenmeyle Love Is Blind'ın 3. sezonu takip etti. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde, Türkiye'de yayında olmayan Kolombiya yapımı Hasta que la plata nos separe (Til Money Do Us Part) 46,6 milyon saatle liderliğini sürdürürken, Meksika yapımı El Secreto de la Familia Greco (The Secret of the Greco Family) 14,2 milyon saat izlenmeyle ikinci, Türkiye'de önümüzdeki cumartesi gösterime girecek olan Kore dizisi Under the Queen's Umbrella 12,2 milyon saat izlenmeyle üçüncü oldu.

İngilizce filmler listesinde Enola Holmes 2 liderliğini sürdürürken, onu sırasıyla 48,3 ve 18,6 milyon saat izlenen Noel Çarpması (Falling for Christmas) ve Enola Holmes takip etti. Dili İngilizce olmayan filmler listesinin zirvesinde 24,2 milyon saat izlenen Fransa yapımı Balle Perdue 2 (Lost Bullet 2) yer alırken, Alman filmi Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok (All Quiet on the Western Front) 17,6 milyon saatle ikinci, Brezilya yapımı Aşkımızın Sonsuzluğu (Depois do Universo/Beyond the Universe) 11,2 milyon saat izlenmeyle üçüncü olarak haftayı kapattı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.