Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (18-24 Temmuz)

3.215 Gösterim
27 Temmuz 2022 12:05
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (18-24 Temmuz)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (18-24 Temmuz) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Resident Evil olurken, film kategorisinde The Gray Man zirvede yer aldı. 


18-24 Temmuz haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, globalde 73 milyon saat izlenerek 91 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başaran Resident Evil bir önceki haftaya göre iki basamak yükselerek lider olurken, onu Philippa Gregory'nin aynı adlı kitabına dayanan 2017 yılı yapımı Jodie Comer'lı mini dizi The White Princess takip etti. Bir önceki haftayı zirvede kapatan yerli dizi Mezarlık (Graveyard) listedeki altıncı haftasında üçüncü sıraya kadar geriledi. "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde ise; kadrosunda Chris Evans, Ryan Gosling, Ana de Armas gibi isimlerin yer aldığı The Gray Man platformdaki ilk haftasında zirveye yerleşti. Globalde 88,5 milyon saat izlenmeye ulaşıp 93 farklı ülkenin Top 10 listesine girmeyi başaran yapımı listedeki ikinci haftasında bir basamak yükselerek ikinci sıraya yerleşen yerli film Hep Yek 4: Bela Okuma Altan takip etti. 2019 yılı yapımı Amerikan aksiyon gerilim filmi Black and Blue'nun (Çürük Elma) üçüncü sırada yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

Globalde, Virgin River'ın 4. sezonu 105 milyon saat izlenerek en çok izlenen dizi olurken, Stranger Things'in 4. sezonu 9. haftasında 75 milyon saat izlenmeyle onu takip etti. Netflix Türkiye'nin ilk sırasında yer alan Resident Evil, haftanın en çok izlenen üçüncü İngilizce dizisi oldu. Dili İngilizce olmayan diziler listesinde ise; Fatmagül'ün Suçu Ne?'nin İspanyol uyarlaması Alba, 57 milyon saat izlenmeyle zirvede yer alırken, 55 ve 31 milyon saat izlenen Kore dizileri Extraordinary Attorney Woo ve Remarriage & Desires ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

The Gray Man, Türkiye'de olduğu gibi globalde de ilk sırada yer alırken, onu 34 milyon ve 29 milyon saat izlenmeyle takip eden The Sea Beast (Deniz Canavarı) ve Persuasion (İkna) haftanın en çok izlenen ikinci ve üçüncü İngilizce filmleri oldu. Dili İngilizce olmayan filmler listesinde orijinal adı Za duzy na bajki olan Polonya yapımı Masal Bitti, Ben Büyüdüm (Too Old for Fairy Tales) 11 milyon saate yakın izlenmeyle ilk sırada yer alırken, 7 milyon saat izlenen 2021 yılı yapımı İspanyol filmi Live is Life ve 5,7 milyon saat izlenen Tayvan yapımı korku filmi Incantation (Lanetli Sembol) haftayı ikinci ve üçüncü sırada kapattı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.