Keanu Reeves'li Constantine filminin devamı geliyor

6.161 Gösterim
16 Şubat 2023 15:54
Keanu Reeves'li Constantine filminin devamı geliyor

Yapımcı Akiva Goldsman,  başrolünde Keanu Reeves'in yer aldığı Constantine filminin ikincisinin geleceğini duyurdu. Ünlü dedektifin macerasının anlatıldığı filmin yönetmenliğini ilk filmde olduğu gibi Francis Lawrence yapacak.


Akiva Goldsman, Deadline ile yaptığı röportajda Constantine 2'nin çekileceğini, başrolünde ilk filmde olduğu gibi Keanu Reeves'in yer alacağını ve hâlihazırda hikâye üzerinde çalıştığını duyurdu. 2005 yapımı Constantine ile ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimini yaşayan Francis Lawrence, ikinci filmde de yönetmen koltuğunda oturacak. 

 

DC çizgi romanlarından sinemaya uyarlan ilk filmde John Constantine, mistik güçlerini kullanarak şeytan avlayan bir dedektiftir. Sıradan bir intihar vakası olarak görülen bir ölümü araştırmaya başlayan Constantine, sıradanlığın çok ötesinde kötü güçlerle karşı karşıya gelir.

 

Keanu Reeves, uzun süre Constantine'in ikinci filminin çekilmesi için çaba göstermiş ve mistik dedektife yeniden hayat verme isteğini yinelemişti. Ancak gerçekte bunu dile getirmekten daha zor bir süreç işlediğini belirten Reeves, ikinci film için gerekli yerlerle birçok kez görüştüğünü fakat bir sonuca ulaşamadığını paylaşmıştı. Fakat, Kasım 2020'de bir gelişme yaşanmış ve Constantine'de Lucifer'i canlandıran aktör Peter Stormare Instagram'da bir devam filmi duyurusunu ima eden paylaşımda bulunmuştu. Ne var ki o dönem, Warner Bros. ekibi tarafından herhangi bir bilgi onaylanmamıştı. 

 

Aynı yıl San Diego Comic Con'daki Constantine'in 15. yıl dönümü panelinde Reeves ve Lawrence'ın katılımı hayranlar nezdinde devam filmi için bir heyecan dalgası yaratmıştı. Fakat aynı panelde yapımcı Goldsman, John Constantine'in hikayesini devam ettirmek için yapılan sayısız tartışmayı aktarmış ve filmin genel anlamda beğenilmesine rağmen stüdyonun elde edilen hasılatı devam filmine onay vermek için yeterli bulmadığını belirtmişti. 2005 yapımı Constantine, dünya genelinde 230,88 milyon dolar hasılata ulaşırken, ülkemizde ise 371 bin 281 seyirciye ulaşmıştı.

 

15 yılı aşkın bu süreç sonunda, Keanu Reeves'in karakteri yeniden canlandırma arzusu nihayet gerçekleşecek gibi duruyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.