Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi filminin yıldızı Adèle Haenel oyunculuğu bıraktığını açıkladı

8.504 Gösterim
10 Mayıs 2023 16:14
Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi filminin yıldızı Adèle Haenel oyunculuğu bıraktığını açıkladı

Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi filminin yıldızı Adèle Haenel, Fransız sinema endüstrisinin sektör içi cinsel saldırı faillerine karşı vurdumduymaz tutumları sebebiyle oyunculuğu bıraktığını açıkladı.


Yakın dönem Fransız sinemasının önemli oyuncularından Adèle Haenel, kaleme aldığı bir mektupla sinemadan emekli olduğunu açıkladı. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Portrait de la jeune fille en feu) filminin yıldız oyuncusu, Fransız sinema endüstrisinin #MeToo hareketine kayıtsız kalmasından ve sektör içi cinsel saldırı faillerine karşı vurdumduymaz bir tutumda olmasından ötürü oyunculuğu bıraktığını duyurdu. Ünlü oyuncu, Céline Sciamma'nın yönettiği Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (Portrait de la jeune fille en feu) filminden sonra herhangi bir yapımda yer almamış, 2020 César Ödülleri'nde Roman Polanski'ye En İyi Yönetmen ödülü verilmesiyle birlikte "Yazıklar olsun" diye bağırarak töreni terk etmişti.

 

2017 yılında Harvey Weinstein, Kevin Spacey gibi Hollywood'un büyük isimleri hakkında ortaya dökülen cinsel saldırı ve istismar ifşaları, #MeToo hareketine dönüşmüş, başta sinema sektörü olmak üzere kendi alanında sistematik tacizde bulunan birçok isim hakkında ifşalar yayınlanmıştı. Fransa'da ise, yetişkin olmayan birine cinsel saldırıda bulunmaktan ötürü yıllardır ABD'ye giremeyen Roman Polanski hakkındaki ifşalar yeniden gündemde kendine yer bulurken, Gerard Depardieu ve Dominique Boutonnat gibi birçok önemli isim hakkında da taciz iddiaları paylaşılmıştı. Fakat birçok ülkede değişime ön ayak olan #MeToo hareketi, Fransa'da faillerin alenen ya da örtülü bir şekilde korunması sebebiyle bu ülkede aynı etkiyi yaratamamıştı.

Kaynak: Télérama

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.