Zeki Demirkubuz imzalı Hayat, Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı oldu

3.951 Gösterim
27 Ağustos 2024 19:50
Zeki Demirkubuz imzalı Hayat, Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı oldu

Zeki Demirkubuz imzalı Hayat, Türkiye'nin Oscar aday adayı oldu. Böylelikle  ilk defa bir Zeki Demirkubuz filmi Türkiye'yi Oscar'da temsil edecek.


Zeki Demirkubuz'un yönettiği Hayat, Türkiye'nin Oscar aday adayı oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan Seçici Kurul, 3 Mart 2025 tarihinde 97. kez düzenlenmesi planlanan Oscar Ödülleri'nin En İyi Uluslararası Film kategorisi için Hayat'ı aday gösterdi.


Masumiyet, Kader, Yeraltı gibi ses getiren filmlere imza atan Zeki Demirkubuz'un son filmi Hayat 15 Aralık 2023'te vizyona girdi ve 71 bin 302 seyirci tarafından izlenerek Demirkubuz filmografisinin en çok izlenen filmi oldu. Akademi Ödülleri kapsamında verilen En İyi Uluslararası Film Ödülü'ne 1999 yılından bu yana her yıl aday film gönderen Türkiye'yi ilk kez bir Zeki Demirkubuz filmi temsil edecek.


Demirkubuz'un yazıp yönettiği Hayat, kendisine dikte edilen hayatı reddederek evinden kaçan Hicran'ın kendisini aramaya koyulan annesi ve nişanlısına karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Miray Daner'in başrolünde yer aldığı filmin oyuncu kadrosunu Burak Dakak, Cem Davran, Umut Kurt, Melis Birkan, Osman Alkaş, Ozan Dağarca, Doğu Demirkol ve Kayhan Açıkgöz oluşturuyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.