Yılın ilk çeyreğinde $2,2 milyar zarar açıklayan AMC Sinemaları, global olarak temmuz ayında açılıyor

2.195 Gösterim
10 Haziran 2020 12:20
Yılın ilk çeyreğinde $2,2 milyar zarar açıklayan AMC Sinemaları, global olarak temmuz ayında açılıyor

Dünyanın en büyük sinema zincirinlerinden biri olan AMC Sinemaları, temmuz ayından itibaren dünya genelinde salonlarını açacağını duyurdu.


Dünya genelinde geçilmeye çalışılan "yeni normal" içerisinde sinema da, tam teşekküllü olmasa da yeniden faaliyete geçiyor. Avrupa'da salgını görece kontrol altına alan ülkelerde belli tedbirlerle birlikte salonlar açılmaya başlarken, ülkemizde de salonların açılış tarihi 1 Temmuz olarak açıklandı.

 

Pandemi tahribatının en fazla yaşandığı ülkelerden olan ABD'de ise ülke geneli salonların ne zaman açılacağına dair şüpheler yakın zamana kadar giderilmemişti. Cinemark, Cineworld gibi büyük zincirler yeniden açılış için temmuz ayını işaret etse de; New York, California, Illinois gibi büyük eyaletlerde salonların temmuzda aktif olabilmesi için sağlık açısından yeterli şartların oluşamayacağına dair öngörüler, bu planlara temkinli yaklaşılmasına yol açıyordu. AMC Sinemaları'nın sadece ABD değil, dünya genelinde salonlarını temmuz ayında açacağını açıklaması, bu şüphelerin üzerine bir miktar su serpti.

 

2020'nin ilk çeyreğinde $2,2 milyar dönem zararı açıklayan AMC Sinemaları'nın salgın sonrası ekonomik olarak ayakta kalıp kalamayacağına dair sorgulamalar basında yer alırken, geçen hafta firma kendi akıbetlerinin "şüphe içeren" bir durumda olduğunu kabul etmişti. Fakat firma, mevcut şartlar altında vizyon tarihi 17 Temmuz olan Tenet ile 24 Temmuz olan Mulan'ın tarihlerinde vizyona girmelerini beklediklerini ve bu filmlerin seyircinin karşısına çıkmasıyla salonların görece rahat nefes almaya başlayacağını umduklarını da belirtti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.