Ünlü yazar Stephen King’in Tılsım romanı dizi oluyor

2.566 Gösterim
8 Mart 2021 16:25
Ünlü yazar Stephen King’in Tılsım romanı dizi oluyor

Stephen King ve Peter Straub’un korku-fantezi türündeki romanı Tılsım, Oscar ödüllü yönetmen Steven Spielberg ve Stranger Things’in yönetmenleri Duffer Kardeşler yapımcılığında televizyon dizisine uyarlanıyor. 


Er Ryan’ı Kurtarmak, Schindler’ın Listesi ve Jaws gibi birçok klasikleşmiş filme imza atan ünlü yönetmen Steven Spielberg, Stephen King ve Peter Straub’un birlikte kaleme aldığı Tılsım (The Talisman) romanı 1984’de yayımlanmadan iki sene önce kitabın yayın haklarını satın almıştı ve Jack Sawyer’ın hikayesini anlatan kitabı bir filme uyarlayabilmek için 35 sene üzerinde çalışmıştı. Stranger Things dizisine imza atan Duffer Kardeşler ile Steven Spielberg'in prodüksiyon şirketi Amblin Television, Paramount Television ve Netflix ortaklığında Tılsım, film olmasa da nihayet bir diziye uyarlanıyor.

Ünlü yazar Stephen King’in romanı Tılsım, Jack Sawyer adlı bir gencin ölüm döşeğinde olan annesini kurtarmak üzere yollara düşmesini ve tılsımın sadece annesini değil tüm dünyayı kurtarabileceğini öğrenmesi üzerine genç adamın serüveninin farklı bir boyuta geçmesini anlatıyor.

Stephen King’in daha önce Esaretin Bedeli, Yeşil Yol ve O gibi onlarca romanı beyazperdeye uyarlanmış ve seyircinin beğenisini kazanmıştı. Tılsım’ın dizi uyarlamasının ne zaman yayınlanacağı ise şu an için belli değil.

 

Kaynak: comingsoon

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.