Türkiye'de en çok izlenen 15 Marvel Sinematik Evreni filmi

7.312 Gösterim
23 Temmuz 2024 15:10
Türkiye'de en çok izlenen 15 Marvel Sinematik Evreni filmi

Ülkemizde yaklaşık 2,5 milyon seyirci tarafından izlenen Deadpool karakteri Marvel Sinematik Evreni'ne dahil oluyor. Bu vesileyle, Deadpool & Wolverine öncesinde, Marvel Sinematik Evreni filmleri arasında ülkemizde en çok izlenen 15 filmi derledik.


Fox çatısı altında çekilen ilk iki filmi ülkemizde yaklaşık 2,5 milyon seyirci tarafından izlenen Deadpool karakteri Marvel Sinematik Evreni'ne dahil oluyor. Dünya genelinde yılın en çok izlenen filmi olması beklenen Deadpool & Wolverine öncesinde, Marvel Sinematik Evreni filmleri arasında ülkemizde en çok izlenen 15 filmi sıraladık.

 

15. Yenilmezler (The Avengers) - 666 bin 250 seyirci

Marvel Sinematik Evreninin birinci fazını kapatan Yenilmezler (The Avengers) 666 bin 520 seyirciyle o güne kadar en çok izlenen Marvel filmi oldu. Evrendeki süper kahramanları bir araya getiren film, Yenilmezler ekibinin beklenmedik bir düşmana karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.

 

14. Örümcek-Adam: Eve Dönüş (Spider-Man: Homecoming) - 707 bin 320 seyirci

Spider-Man'in Marvel Sinematik Evreni'ndeki ilk solo filmi olan Örümcek-Adam: Eve Dönüş (Spider-Man: Homecoming) 707 bin 320 seyirciyle listeye 14. sıradan giriş yaptı. Vizyona girdiği dönemde son 10 yılın en iyi Temmuz açılışına imza atan film, dünyayı kurtarma ile öğrencilik arasında gidip gelen Peter Parker'ın Vulture'ı alt etme çabasını konu ediniyor.

 

13. Black Panther - 718 bin 743 seyirci

Captain America: Civil War ile Marvel Sinematik Evreni'ne adım atan Black Panther'in solo filmi 717 bin 704 seyirciyle 2018 yılının en çok izlenen yabancı filmleri arasında yer aldı. Dünya genelinde 1 milyar dolar hasılat başarısını aşan film, T'Challa, nam-ı diğer Black Panther'ın, teknolojik açıdan son derece gelişmiş ülkesini savaştan koruma mücadelesini konu ediniyor.

 

12. Iron Man 3 - 716 bin 817 seyirci

Marvel Sinematik Evreni için ilk büyük adım sayılan Iron Man'in son solo filmi Iron Man 3 ülkemizde 716 bin 817 seyirciyle o zamana kadar en çok izlenen Marvel filmi oldu. Dünya genelinde 1 milyar dolar hasılat baremini aşan film, özel hayatının düşmanı tarafından yok edildiğini anlamasıyla birlikte bu işin sorumlularının peşine düşen Tony Stark'ın hikâyesine odaklanıyor.

 

11. Thor: Ragnarok - 795 bin 596 seyirci

Marvel Sinematik Evreni içerisinde Thor'un üçüncü macerası niteliğindeki Thor: Ragnarok 795 bin 596 seyirciyle serinin en çok izlenen filmi oldu. Taika Waititi'nin Thor serisine kendine has mizahını getirmeyi başardığı film, Asgard'ı kurtarmak adına zorlu bir mücadeleye giren Thor'un macerasını konu ediniyor.

 

10. Doktor Strange (Doctor Strange) - 827 bin 731 seyirci

Benedict Cumberbatch'ın başrolünde yer aldığı Doktor Strange (Doctor Strange) 827 bin 731 seyirciyle evrene güçlü bir giriş yaptı. 2016 yılının en çok izlenen yabancı filmleri arasında yer alan film, eski bir cerrah olan Stephen Strange'in, Ancient One ile tanışmasından sonra mistik güçler konusunda kabiliyet kazanmasını anlatıyor.

 

9. Örümcek-Adam: Evden Uzakta (Spider-Man: Far From Home) - 942 bin 651 seyirci

Avengers: Endgame sonrasındaki ilk Marvel filmi olan Örümcek-Adam: Evden Uzakta (Spider-Man: Far From Home) 942 bin 651 seyirciyle önceki filmde kırdığı rekoru yeniledi. Marvel Sinematik Evreninde üçüncü fazın kapanışını yapan film, Endgame'de yaşananlar sonrası tekrardan ayaklarının üzerinde durmaya çalışan Peter Parker'ın okul arkadaşlarıyla gittiği Avrupa gezisi sırasında Nick Fury'nin gizemli bir görevi üzerine yıkmasıyla gelişen olayları takip ediyor.

 

8. Captain Marvel - 1 milyon 82 bin 282 seyirci

Brie Larson'ın başrolünde yer aldığı Captain Marvel 1 milyon 82 bin 282 seyirciyle evrene güçlü bir giriş yaptı. Evrenin 21. filmi olan yapım, 90'ların ortasında dünyanın iki farklı uzaylı ırkının galaktik savaşı ortasında kaldığı zamanda karakterin kendi geçmişini ve kim olduğunu keşfederek evrenin en güçlü kahramanlarından birine dönüşme hikâyesine ışık tutuyor.

 

7. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (Captain America: Civil War) - 1 milyon 165 bin 583 seyirci

Kaptan Amerika'yı Kış Askeri ve Iron Man ile bir araya getiren, bu dramatik açmazın yanına Spiderman, Ant-Man gibi yeni karakterleri ekleyen Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (Captain America: Civil War) 1 milyon 165 bin 583 seyirciye ulaştı. Üçüncü fazın ilk filmi olan yapım, Yenilmez'lerin yenilenmiş ekibinin lideri olan Steve Rogers'ın hikâyesini takip ediyor.

 

6. Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü (Thor: Love and Thunder) - 1 milyon 229 bin 668 seyirci

2017 yapımı Thor: Ragnarok'ta olduğu gibi yönetmen koltuğunda Taika Waititi'nin oturduğu Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü (Thor: Love and Thunder) 1 milyon 229 bin 668 seyirci tarafından izlenerek serinin seyirci rekorunu yeniledi. 2022 yılının açılış rekorunu kıran film, yıllar sonra karşılaştığı ve artık Mighty Thor olduğunu öğrendiği Jane Foster ile birlikte tüm tanrıları yok etmeye ant içmiş Gorr the God Butcher'a karşı mücadele veren Thor'un hikâyesini anlatıyor.

 

5. Yenilmezler: Ultron Çağı (Avengers: Age of Ultron) - 1 milyon 284 bin 848 seyirci

Avengers'ın yüksek gişe başarısından üç yıl sonra gelen Yenilmezler: Ultron Çağı (Avengers: Age of Ultron) 1 milyon 284 bin 848 seyirciyle Marvel filmleri rekorunu yeniledi. 2019 yılına kadar en çok izlenen Marvel filmi olma rekorunu koruyan yapım, gezegenin kaderini dengede tutabilmek için zorlu bir teste tabii tutulan Yenilmezler ekibinin yeni maceralarına odaklanıyor.

 

4. Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) - 1 milyon 563 bin 41 seyirci

Doktor Strange'in ikinci solo filmi Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) 1 milyon 563 bin 41 seyirciyle Marvel yapımı en çok izlenen solo film oldu. Usta sinemacı Sam Raimi'yi bir kez daha Marvel evrenine katan film, Doktor Strange'in çoklu evren için tehlike arz eden bir tehdidi durdurmak için verdiği ve birden fazla evrene sıçrayan mücadelesini konu ediniyor.

 

3. Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) - 1 milyon 909 bin 967 seyirci

Vizyona girdiği dönem tüm dünyada rekorları alt üst eden Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) 1 milyon 909 bin 967 seyirciyle ülkemizde bir Marvel filmi adına tüm zamanların en yüksek seyirci sayısına ulaştı. Marvel'ın görkemli Avengers finalinin ilk parçası olan yapım, tüm Marvel Sinematik Evreni karakterlerini zalim titan Thanos'a karşı bir araya getiriyor.

 

2. Avengers: Endgame - 2 milyon 480 bin 284 seyirci

Rekorları alt üst eden Avengers: Sonsuzluk Savaşı'ndan bir yıl sonra gelen Avengers: Endgame 2 milyon 480 bin 284 seyirciyle tüm zamanlar Marvel filmi rekorunu yeniledi. Hem ülkemizde hem de dünya genelinde birçok rekoru yenileyen film, Marvel Sinematik Evreni kahramanlarının yanlarına Captain Marvel'ı da alarak her şeyleri pahasına Thanos'a karşı verdiği mücadeleyi takip ediyor.

 

1. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home) - 2 milyon 882 bin 960 seyirci

Marvel'ın çoklu evren aşamasına gerçek anlamda giriş yaptığı ilk film Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home) 2 milyon 882 bin 960 seyirciyle tüm zamanların en çok izlenen Marvel filmi unvanını koruyor. Yaklaşık 2 milyar dolar hasılatla dünya genelinde tüm zamanların en çok izlenen 10 filmi arasında yer alan yapım, kimliği açığa çıkan Örümcek-Adam'ın, bu konuda Doktor Strange'den yardım istemesiyle gelişen çetrefilli olayları konu ediniyor.

 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.