The Queen's Gambit'in yaratıcısı Scott Frank ile dizinin başrolü Anya Taylor-Joy, yeniden bir araya geliyor

1.787 Gösterim
8 Aralık 2020 15:25
The Queen's Gambit'in yaratıcısı Scott Frank ile dizinin başrolü Anya Taylor-Joy, yeniden bir araya geliyor

2020'nin en popüler yapımlarından biri olan The Queen's Gambit'in yaratıcılarından Scott Frank ile dizinin başrolü Anya Taylor-Joy, Vladimir Nabokov'un Karanlıkta Kahkaha romanından uyarlanacak film için bir araya geliyor.


Netflix'te yayınlanmaya başladığı ekim ayından bu yana ses getiren The Queen's Gambit'in yaratıcılarından Scott Frank ve başrolü Anya Taylor-Joy, yeni bir proje için tekrardan bir araya geliyor. The Ringer'ın The Watch isimli podcast programına katılan Frank, Vladimir Nabokov'un 1932 yılında yayımlanan romanı Karanlıkta Kahkaha'nın senaryosu üzerinde çalıştığını ve filmin başrolünde Anya Taylor-Joy'un yer alacağını belirtti.

 

Orta yaşlarında bir sanat eleştirmeni olan Albert Albinus'un, 17 yaşındaki Margot Peters'a aşık olmasıyla hayatının yokuş aşağı gidişini anlatan Karanlıkta Kahkaha'dan uyarladığı senaryoyu "edepsiz ve muhteşem bir gerilim" olarak nitelendiren Frank, hikâyeyi bir kara film olarak ele aldığını ve "film içerisinde film" metodunun anlatıda yer alacağı belirtti.

 

Walter Tevis'in 1983 yılında yayımlanan aynı isimli romanından uyarlanan The Queen's Gambit, yaşadığı trajik kayıplar sonucu kendini yetimhanede bulan sekiz yaşındaki Beth Harmon'ın, burada satranç ile tanışarak oyunun büyük ustalarından birine dönüşümünü konu ediniyor. Dizi, ilk dört haftasında 62 milyon abone tarafından izlenerek Netflix'in orijinal yapımları arasında en çok izlenen kurmaca mini dizi olmuştu. Dizinin odağında yer alan satrancın popülerliğinde de bu süreçte büyük bir artış gözlendi.

 

Son yılların çıkış yapan oyuncularından biri olan The Queen's Gambit ile popülerliğini iyice arttıran Anya Taylor-Joy, önümüzdeki dönemde ayrıca; Edgar Wright'ın Last Night in Soho, Robert Eggers'ın The Northman, George Miller'ın Furiosa, Kristin Scott Thomas'ın The Sea Change ve Justin Kelly'nin Weetzie Bat filmlerinde yer alacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.