The Queen's Gambit, Netflix'te izlenme rekoru kırdı

2.083 Gösterim
26 Kasım 2020 17:13
The Queen's Gambit, Netflix'te izlenme rekoru kırdı

The Queen's Gambit, ilk dört haftasında 62 milyon abone tarafından izlenerek Netflix'in orijinal yapımları arasında en çok izlenen kurmaca mini dizi oldu. 60'dan fazla ülkede Netflix'in en çok izlenenler listesinin bir numarasına yerleşen dizi, satrancın popülaritesinin artmasına vesile oldu.


23 Ekim'de Netflix'te yayınlanan ve kısa sürede platformun en popüler dizilerinden birine dönüşen The Queen's Gambit, yayında olduğu ilk 28 günde 62 milyon abone tarafından izlenerek Netflix'in orijinal yapımları arasında en çok izlenen kurmaca mini dizi oldu. 63 ülkede, en popüler film ve dizilerin günlük olarak sıralandığı Netflix Top 10 listesinin zirvesine çıkmayı başaran dizi, ülkemizde de Türkiye'nin gündemine oturan Netflix dizisi Bir Başkadır yayınlanana kadar Netflix Top 10 listesinin zirvesinde yer alıyordu.

 

Walter Tevis'in 1983 yılında yayımlanan aynı isimli romanından uyarlanan The Queen's Gambit, yaşadığı trajik kayıplar sonucu kendini yetimhanede bulan sekiz yaşındaki Beth Harmon'ın, burada satranç ile tanışarak oyunun büyük ustalarından birine dönüşümünü konu ediniyor. 

 

Dizinin bu denli popüler olması, satranca olan ilgiyi de kısa sürede arttırmışa benziyor. Online satranç oynanabilen sitelerin günlük yeni kullanıcı sayılarının kasım ayı içerisinde ortalama beş kat arttığı belirtiliyor. Satranç tahtalarına olan ilgi ise, pandemi sebebiyle üretiminin sınırlı olmasının da etkisiyle talebe karşılık yeterli arzın sağlanamayabileceğini düşündürecek bir seviyeye ulaşmış durumda. Dizinin yayın tarihinden itibaren satranç tahtası satışlarının mağazalara göre %200 ile %1000 arasında arttığı belirtiliyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.