The New Mutants vizyona giriyor: X-Men filmleri ülkemizde ne kadar izlendi?

2.913 Gösterim
10 Eylül 2020 15:45
The New Mutants vizyona giriyor: X-Men filmleri ülkemizde ne kadar izlendi?

Uzun bir süredir vizyon şansı bekleyen Yeni Mutantlar (The New Mutants) ülkemizde gösterime giriyor. Bu vesileyle X-Men filmlerinin ülkemizdeki gişe performanslarına göz atalım istedik.


Josh Boone'un ynetmenliğini üstlendiği, ilk etapta 2018'in ilk çeyreğinde gösterime girmesi planlanan Yeni Mutantlar (The New Mutants), bugüne gelene kadar birçok badireyle karşılaştı ve vizyon tarihi birçok kez ertelendi. Son engel olarak karşısında pandemiyi bulan film, nihayet seyirciyle buluşuyor. Mutant olduklarını travmatik olaylarla keşfeden bir grup gencin, bulundukları mutant rehabilitasyon merkezinin sandıkları gibi bir yer olmadığını ortaya çıkarmalarıyla gelişen olayları konu edinen film, 11 Eylül'den itibaren sinemalarda gösterimde olacak.

 

The New Mutants'ın da dahil olduğu X-Men sinema evreni son 20 yılın öne çıkan serilerinden olmayı başardı. 12 filmle dünya genelinde toplam $6 milyarı aşan bir hasılata ulaşan külliyat içerisinden ülkemizde en çok ilgiyle karşılanan film Deadpool oldu. Ryan Reynolds'ın hayat verdiği anti-kahramanın ilk filmi 1 milyon 122 bin 44 seyirci, Deadpool 2 ise 1 milyon 374 bin 325 seyirciyle X-Men sinema evreni içerisinde 1 milyon seyirciyi aşmayı başaran iki film oldular. 1 milyon seyirci bareminin altında kalsa da ülkemizde en çok üçüncü X-Men filmi olmayı başaran yapım ise, Hugh Jackman'ın özdeşleştiği Wolverine rolüne veda filmi olan Logan oldu. Tüm X-Men filmlerinin seyirci sayılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.