Tenet ile yılın sinema olayına imza atan Christopher Nolan'ın filmleri ülkemizde ne kadar izlendi?

5.068 Gösterim
28 Ağustos 2020 18:00
Tenet ile yılın sinema olayına imza atan Christopher Nolan'ın filmleri ülkemizde ne kadar izlendi?

Usta sinemacı Christopher Nolan'ın merakla beklenen yeni filmi Tenet nihayet seyirciyle buluşmaya başladı. Bu vesileyle yönetmenin önceki filmlerinin ülkemizdeki gişe performanslarına göz atalım istedik.


Christopher Nolan, engin hayal gücü ve seyirciyi her daim limitleri zorlamaya sevk eden hikâyeleriyle 2000'ler Hollywood sinemasına damga vuran sinemacıların başında geliyor. 2000 yapımı Memento ile kurgu-zaman-anlatı üçgenindeki ters yüz çalışmalarının ilk örneğini vererek sinemaseverlerin dikkatini çeken Nolan, yaklaşık 20 yıldır Hollywood'un altın standardını belirliyor. Pandemi sebebiyle rötarlı bir şekilde gösterime giren Tenet de, Nolan'ın bu anlamda en yeni örneği olmaya aday bir şekilde seyircinin karşısına çıktı. Warner Bros.'un aldığı kararla dünya genelinde Tenet'in gişe verilerini ilerleyen dönemde açıklamasını beklerken, yönetmenin filmografisinde yer alan yapımların ülkemizdeki gişe performanslarına göz atalım.

 

Christopher Nolan'ın belki de hâlâ en beğenilen filmi olan Başlangıç (Inception), 1.1 milyonu aşan seyirciyle yönetmenin Türkiye'de en çok seyirci çeken yapımı olarak şaşırtmıyor. Inception yönetmenin filmografisinde 1 milyon seyirci baremini aşan tek yapım olurken, ikinci sırada yaklaşık 800 bin seyirciyle Kara Şövalye Üçlemesi'nin finalini yapan Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises) yer alıyor. Nolan'ın bu kez bilim-kurgu türünde verdiği ve birçokları tarafından başyapıtlarından biri olarak gösterilen Yıldızlararası (Interstellar) da yaklaşık 750 bin seyirciyle üçüncü sırada bulunuyor. Nolan'ın Türkiye'de gösterime giren tüm filmlerinin seyirci sayılarına aşağıdaki grafiklerden ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.