Star Wars: Episode IX, J.J. Abrams'a emanet!

1.928 Gösterim
12 Eylül 2017 18:10
Star Wars: Episode IX, J.J. Abrams'a emanet!

Yeni Star Wars üçlemesinin ilk filmi The Force Awakens'ı yöneten J.J. Abrams'ın, kısa bir süre Star Wars: Episode IX'un yönetmenliğinden ayrılan Colin Trevorrow'un yerine geçeceği açıklandı.


LucasFilm ve şirketin başkanı Kathleen Kennedy, Star Wars filmlerinde ortaya çıkan her yönetmen sorununda çareyi ivedilikle veteran sinemacılarda aramışlardı. Rogue One'da ek çekimler için Tony Gilroy'a başvurulmuş, Phil Lord ile Chris Miller'ın kovulması sonucu Han Solo filminin başına Ron Howard getirilmişti. Taze üçlemeyi sonlandıracak Episode IX'un yönetmeni Colin Trevorrow'la yolların ayrılması sonucu da benzer bir yöntem izlendi ve filmin yönetmen koltuğu için güvenilir ve bilinen bir limana yanaşıldı. Bu liman, yeni üçlemenin ilk filminin başarıyla kotaran J.J. Abrams'tan başkası değil.

 

Trevorrow'un projeden uzaklaştırılması sonucu Episode IX'un yönetmenliği için benzer sebeplerden iki isim öne çıkartılmıştı. Bu iki isim, sırasıyla The Force Awakens ve henüz vizyona girmese de LucasFilm'in hayli memnun gözüktüğü The Last Jedi filmlerini yöneten J.J. Abrams ve Rian Johnson'dı. Sanıyoruz LucasFilm, Johnson'ın yoğun geçen The Last Jedi çekimleri ve prodüksiyon sonrası çalışmalarını bitirdikten sadece birkaç ay sonra üçlemeye son verecek filmde çalışmayı başlamasını bir miktar risk unsuru olarak görüp yönetmen koltuğunu, The Force Awakens sonrası bir film yönetmeyen, yani Johnson'a göre zihnen daha rahat konumdaki J.J. Abrams'a vermeyi tercih etmiş. Şimdi Abrams'ı zorlu bir görev bekliyor; zira filmin çekimlerine Şubat 2018'de başlanması planlanıyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.