Sinema biletlerinden alınan eğlence vergisi, 31 Mayıs 2022'ye kadar alınmamaya devam edecek

5.935 Gösterim
14 Temmuz 2021 11:42
Sinema biletlerinden alınan eğlence vergisi, 31 Mayıs 2022'ye kadar alınmamaya devam edecek

Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıldan beri yürürlükte olan "sinema biletlerine yüzde sıfır eğlence vergisi" uygulaması, 31 Mayıs 2022'ye kadar devam edecek.


Geçtiğimiz yıl pandeminin patlak vermesinden bir süre sonra yürürlüğe koyulan, sinema biletleri üzerinden alınan eğlence vergisi oranının yüzde sıfır olarak uygulanmasının son tarihi, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 31 Temmuz'dan 31 Mayıs 2022'ye alındı. Böylelikle, bu tarihe kadar sinema biletlerinden eğlence vergisi alınmayacak.

 

1991 yılında kaldırıldıktan sonra 1997'de tekrar alınmaya başlanan eğlence vergisinin kaldırılması ya da bu konuda bir düzenlemeye gidilmesine dair talepler özellikle sinema işletmecileri tarafından sinemanın eğlenceden çok kültürel bir etkinlik olduğu belirtilerek belli periyotlarla dile getiriliyor. Her bir bilete %10 olarak uygulanan Eğlence Vergisi ile toplanan miktarın %75'i Kültür ve Turizm Bakanlığına, %25'i ise belediyelere gitmekte. Fakat son yıllarda eğlence vergisi ile toplanan meblağların denetimlerinde çıkan açıklar tartışma konusu olmuştu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.