Sinema biletlerinden alınan Eğlence Vergisi 31 Mayıs 2021 tarihine kadar alınmayacak

2.878 Gösterim
23 Aralık 2020 13:40
Sinema biletlerinden alınan Eğlence Vergisi 31 Mayıs 2021 tarihine kadar alınmayacak

Sinema biletlerine %10 olarak uygulanan Eğlence Vergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile 31 Mayıs 2021 tarihine kadar %0 olarak uygulanacak.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile pandemiye karşı alınan ekonomik tedbirler kapsamında yapılan KDV indirimlerinde 5 aylık uzatma gerçekleştirildi. Buna ek olarak, her bir sinema bileti bedelinden %10 olarak alınan Eğlence Vergisi, 31 Mayıs 2021 tarihine kadar kaldırıldı.

 

1991 yılında kaldırıldıktan sonra 1997'de tekrar alınmaya başlanan Eğlence Vergisinin kaldırılması ya da bu konuda bir düzenlemeye gidilmesine dair talepler özellikle sinema işletmecileri tarafından sinemanın eğlenceden çok kültürel bir etkinlik olduğu belirtilerek belli periyotlarla dile getiriliyor. Her bir bilete %10 olarak uygulanan Eğlence Vergisi ile toplanan miktarın %75'i Kültür ve Turizm Bakanlığına, %25'i ise belediyelere gitmekte. Fakat son yıllarda Eğlence Vergisi ile toplanan meblağların denetimlerinde çıkan açıklar tartışma konusu olmuştu.

 

Yine Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararı gereği kısa çalışma ödenekleri önümüzdeki mart ayına kadar kadar uzatıldı. Bu karar sonrası, pandemi tedbirleri gereği yılbaşına kadar kapalı olan sinema salonlarının, yasak kalkması halinde bile mart ayına kadar kapılarını açmamayı tercih edebileceği konuşuluyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.