Sinema Asya'da geri döndü: Peninsula, Güney Kore'de vizyondaki ilk beş gününde $13,2 milyon hasılata ulaştı

2.958 Gösterim
20 Temmuz 2020 10:35
Sinema Asya'da geri döndü: Peninsula, Güney Kore'de vizyondaki ilk beş gününde $13,2 milyon hasılata ulaştı

Gişedeki ilk gün performansıyla dikkat çeken Peninsula, Güney Kore'de hafta sonunun da dahil olduğu beş gün boyunca $13,2 milyon hasılat elde ederek salgın şartlarında zor günler geçiren sinemalar bir hayli nefes aldırdı.


Güney Kore'de sinema, salgın öncesi günlerine dönmeye başladı. Ülkede sinemaların yeni normal çerçevesinde geri dönüşü adım adım tasarlanırken bu planlılık Peninsula ile birlikte meyvelerini iyice vermeye başladı. Haziran ayının ortasında vizyona giren, şimdiye kadar 863 bin seyirci tarafından izlenen yerli yapım Innocence ile yaklaşık bir aydır vizyonda olan ve toplamda 1 milyon 850 bin seyirci tarafından izlenen Alive gibi filmlerle geri dönüş aşamasında seyirciye seçenek sunulurken, yeni normal içerisinde salonlarda uygulanan tedbirler ve bu tedbirlerin toplum sağlığını koruma açısından yeterli olduğu insanlara randımanlı bir şekilde aktarılarak bugünlere gelindi. Bu şartlarda salonlara güvenini yavaş yavaş geri kazanan seyirci, gişe beklentisi yüksek ilk filmde etkisini gösterdi.

 

Vizyona girdiği 15 Temmuz'da Güney Kore'deki ilk gün açılışını 353 bin seyirci ve $2,4 milyon hasılatla gerçekleştiren Peninsula, vizyondaki ilk beş gününde 1,8 milyon seyirci tarafından izlenerek $13,2 milyon hasılat toplamayı başardı. Film, Tayvan, Singapur, Malezya gibi Asya'da vizyona girdiği diğer ülkelerde de başarılı bir performans sergiliyor. Peninsula'nın bu ülkelerdeki hasılatı da dahil edildiğinde geçtiğimiz beş gün boyunca Asya'da $20 milyon civarı bir hasılat elde etmiş olduğu tahmin ediliyor.

 

Box office açısından Asya'nın diğer iki büyük ülkesi Çin ve Japonya'da olumlu gelişmeler mevcut. Japonya'da From Today, It's My Turn!! isimli mangadan uyarlanan dizinin sinema filmi, vizyondaki ilk üç gününde $6 milyon hasılat elde ederek başarılı bir performans sergiledi. Çin'de ise düşük riskli bölgelerde sinemalar bugünden itibaren açılıyor. Yerli yapımların yanı sıra Dolittle, Bloodshot, 1917 gibi Hollywood filmleri de Çin'de açılan sinemalarda gösterimde olacak.

 

Kaynak: Deadline, Korean Film

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.