Çin'de sinemalar 20 Temmuz'dan itibaren kademeli olarak açılmaya başlıyor

2.161 Gösterim
16 Temmuz 2020 14:55
Çin'de sinemalar 20 Temmuz'dan itibaren kademeli olarak açılmaya başlıyor

Çin'in "düşük risk taşıyan" bölgelerinde sinemalar 20 Temmuz'dan itibaren açılıyor.


Çin'de Covid-19 salgını sebebiyle 25 Ocak'ta kapatılan, mart ayında ufak bir kısmı açıldıktan sonra artan vakalarla birlikte tekrardan kepenk indiren sinemalar, kademeli olarak açılıyor. Çin Sinema Birliği (CFA) tarafından yapılan duyuruya göre, ülkenin "düşük risk taşıyan" bölgelerinde sinemalar 20 Temmuz'dan itibaren açılabilecek. "Orta ve yüksek riskli" bölgelerde sinemaların ne zaman açılacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

 

Altı aya yakın bir süredir kapalı kalmaları sebebiyle binlerce sinema işletmesinin faaliyetlerine temelli son verdiği Çin'de, yeniden açılacak sinemalar için tedbir uygulamalarının yer aldığı bir kılavuz da yayımlandı. Kılavuza göre, sinemaların açıldığı düşük riskli bölgelerin risk durumunun orta veya yüksek seviyeye çıktığı senaryoda, bu bölgedeki sinemalar ivedilikle tekrardan kapatılacak. Yeniden açılacak sinemalarda maksimum kapasitenin %30'u kadar seyirci salonlardaki yerini alabilecek. Sinema işletmecileri, normalde gösterdikleri seans sayısını da en az yarıya düşürecek. İlginç tedbir koşullarından biri ise, bir seansın iki saatten uzun süremeyecek olduğunu belirten madde. Bunun üzerine, süresi iki saati geçen filmlerin nasıl gösterileceğine dair ise ekstra bir bilgi verilmiş değil. Sinema işletmecilerinin en büyük gelir kalemlerinden biri olan büfe kısmı da bu süreçte kapalı olacak. İşletme içerisinde yeme ve içme yasaklanırken, gerek çalışanlar gerek seyirciler için maske takılması zorunlu kılınıyor.

 

Düşük risk taşıyan bölgelerde sinemaların açılış tarihi belli olsa da, açılan sinemalarda hangi filmlerin gösterileceği ise tam anlamıyla önümüzdeki günlerde belli olacak. Daha önce Çin'de açılmaya hazırlanan sinemalarda Harry Potter, Interstellar, Inception, Avatar gibi filmlerle Kefernahum, 1917, Little Women gibi geçtiğimiz dönemin öne çıkan yapımlarının gösterilebileceği açıklanmıştı. Sinemaların açılmasıyla gösterime girmesi beklenen Çin yapımı fantastik film Double World'ün ise, vizyonu es geçerek iQiyi ve Netflix'te gösterileceği açıklandı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.