Train to Busan'ın devam filmi Peninsula, Güney Kore başta olmak üzere Asya ülkelerinde gişeye hızlı bir giriş yaptı

3.092 Gösterim
16 Temmuz 2020 18:05
Train to Busan'ın devam filmi Peninsula, Güney Kore başta olmak üzere Asya ülkelerinde gişeye hızlı bir giriş yaptı

2016'nın sevilen yapımlarından zombi filmi Train to Busan'ın devam filmi Peninsula; Güney Kore, Singapur, Tayvan gibi ülkelerde hızlı bir vizyon başlangıcı gerçekleştirdi.


Sinemaların %98 oranında açık olduğu, pandemi sürecinde geniş kapsamlı kapatmaya gidilmeyen Güney Kore'de, üç haftadır gösterimde olan Alive filminin başarılı performansından sonra, merakla beklenen Güney Kore yapımı Peninsula'nın görkemli ilk gün açılışıyla sinemalar salgın sürecinin negatif etkilerini yavaş yavaş üstünden atmaya başladı.

 

Toplamda 11,5 milyonu aşkın seyirciyle Güney Kore'nin en çok izlenen yapımları arasında yer alan Train to Busan'ın dört yıl sonra gelen devam filmi Peninsula, vizyondaki ilk gününde ülkesinde yaklaşık 353 bin seyirci tarafından izlendi ve $2,4 milyon hasılata ulaştı. Güney Kore gişesinde 2020 yılının en iyi ilk gün performansını sergileyen film, vizyona girdiği diğer Asya ülkelerinde de başarılı bir açılış gerçekleştirdi. İlk gününde Tayvan'da 94,1 bin seyirci tarafından izlenerek yaklaşık $800 bin hasılata ulaşan Peninsula, Train to Busan'ın Tayvan'daki ilk gün performansını bile geride bırakmayı başardı. Singapur'da ise ilk gününde 15,2 bin seyirciyle $106 bin hasılat toplayan Peninsula, ülkede vizyona giren Kore yapımları arasında en iyi ilk gün rekorunun sahibi oldu. Filmin Asya'daki etkili gişe performansını ay sonuna kadar sürdürmesi bekleniyor.

 

Kaynak: Deadline, Variety, Korean Film

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.