Sezonun en yüksek açılışına imza atan yerli televizyon dizileri (2023/2024)

1.718 Gösterim
14 Şubat 2024 13:50
Sezonun en yüksek açılışına imza atan yerli televizyon dizileri (2023/2024)

Demet Evgar'ın başrolünde yer aldığı Bahar dün akşam ekranlara gelen ilk bölümüyle 20+ABC1 kategorisinde sezonun en yüksek beş açılışından birini gerçekleştirdi. Bu vesileyle, 2023/2024 sezonunun en yüksek açılışlarını derledik.


Kanal D'nin BKM imzalı yeni dizisi İnci Taneleri'nin ardından Show TV'nin MF Yapım imzalı yeni dizisi Bahar da sezonun en yüksek açılışlarından birine imza attı. İlk beş ayında 25 yeni dizinin başladığı 2023/2024 sezonunda dokuz dizi açılışta 4 reyting sınırını aştı. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi'den Kızıl Goncalar'a, Şahane Hayatım'dan Sandık Kokusu'na 20+ABC1 kategorisinde sezonun en yüksek açılışına imza atan yeni dizilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İnci Taneleri - 10,74 reyting

Yılmaz Erdoğan imzalı İnci Taneleri 25 Ocak 2024 tarihinde ekranlara gelen ilk bölümünde 10,74 reytingle sezonun en yüksek açılışına imza attı. Perşembe akşamları Kanal D'de ekranlara gelen dizi, eşini öldürmekle suçlanan edebiyat öğretmeni Azem Yücedağ'ın hapisten çıktıktan sonraki yolculuğunu takip ediyor.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 7,36 reyting

Uyanış: Büyük Selçuklu ve Alparslan: Büyük Selçuklu dizilerinin yapımcısı Akli Film'in yeni dizisi Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 13 Kasım 2023 tarihinde ekranlara gelen ilk bölümünde açılışını 7,36 reytingle gerçekleştirdi. Pazartesi akşamları TRT 1'de ekranlara gelen dizi, Kudüs'ü işgalden kurtaran, Eyyûbîler Devleti'nin kurucusu Selahaddin Eyyubi'nin hikayesini konu ediniyor.

Kızıl Goncalar - 5,29 reyting

Yıldız oyuncular Özgü Namal ile Özcan Deniz'i bir araya getiren Kızıl Goncalar 18 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan ilk bölümünde 5,29 reytinge ulaştı. Pazartesi akşamları Now TV'de ekranlara gelen dizi, seküler bir yaşam tarzı süren doktor Levent'in dini bir cemaatin içerisinde yer alan Meryem ile tanışmasıyla birlikte değişen hayatları takip ediyor.

Şahane Hayatım - 5,18 reyting

Başrollerinde Hilal Altınbilek, Yiğit Özşener, Onur Tuna, Nesrin Cavadzade gibi yıldız isimlerin yer aldığı Şahane Hayatım 1 Kasım 2023 tarihinde ekranlara gelen ilk bölümünde 5,38 reytinge ulaştı. Çarşamba akşamları Now TV'de ekranlara gelen dizi, yoksul bir ailede büyüyen Şebnem'in bir dizi estetik operasyonun ardından inşa ettiği şahane hayatının geçmişinden gelen bir iz ile birlikte değişmesini konu ediniyor.

Bahar - 4,93 reyting

Kore yapımı Doctor Cha dizisinin yerli uyarlaması Bahar 13 Şubat 2024 tarihinde ekranlara gelen ilk bölümünde açılışını 4,93 reytingle gerçekleştirdi. Salı akşamları Show TV'de ekranlara gelen dizi, hayatı karaciğer yetmezliği teşhisi sonrası değişen Bahar'ın kendisini yeniden inşa sürecini konu ediniyor.

Dilek Taşı - 4,73 reyting

Salih Bademci'nin başrolünde yer aldığı Dilek Taşı 7 Eylül 2023 tarihinde yayınlanan ilk bölümünde 4,73 reyting elde etti. Yirminci bölümüyle final yapan dizi, işçi grevlerinin sürdüğü 1980'li yıllarda patronunu öldürmekle suçlanan ve hakkında idam kararı çıkan fabrika çalışanı Mustafa'nın hikayesine odaklanıyor. 

Sandık Kokusu - 4,50 reyting

Kızılcık Şerbeti, Yasak Elma gibi fenomen dizilere imza atan Melis Civelek ve Zeynep Gür ikilisinin kaleme aldığı Sandık Kokusu 6 Kasım 2023 tarihinde ekranlara gelen ilk bölümünde açılışını 4,50 reytingle gerçekleştirdi. Çarşamba akşamları Show TV'de ekranlara gelen dizi, üç çocuk annesi Karsu ve ailesinin trajik bir kaza sonrası değişen yaşamını takip ediyor.

Gaddar - 4,50 reyting

Yıldız oyuncu Çağatay Ulusoy'un yedi yıl aradan sonra televizyon ekranlarına dönüşünü müjdeleyen Gaddar 19 Ocak 2024 tarihinde ekranlara gelen ilk bölümünde 4,50 reyting elde etti. Cuma akşamları Now TV'de ekranlara gelen dizi, yaşadığı travmatik olayların ardından tezkere bırakıp şehre dönen Dağhan'ın gaddar bir tetikçiye dönüşme hikayesini konu ediniyor.

Bambaşka Biri - 4,07 reyting

Hande Erçel ile Burak Deniz'i bir araya getiren Bambaşka Biri 11 Eylül 2023 tarihinde açılışını 4,07 reytingle gerçekleştirdi. On altıncı bölümüyle final yapan dizi, çoklu kişilik bozukluğu rahatsızlığından muzdarip, ülkenin en ünlü sunucularından Kenan'ın karanlık hikâyesini takip ediyor.

Kirli Sepeti - 3,72 reyting

Oyuncu kadrosunda Ayça Bingöl, Ceren Moray, Cansu Tosun, Serkay Tütüncü, Halil İbrahim Ceyhan gibi yıldız isimlerin yer aldığı Kirli Sepeti 24 Eylül 2023 tarihinde ekranlara gelen ilk bölümünde 3,72 reytinge ulaştı. Pazar akşamları Now TV'de ekranlara gelen dizi, butik bir sitede çalışan hamile hizmetli Meryem'in intiharı sonrası değişen yaşamları takip ediyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.