Rosamund Pike'ın ünlü bilim insanı Marie Curie'ye hayat verdiği Radioactive filminden fragman yayınlandı

2.955 Gösterim
5 Şubat 2020 15:23
Rosamund Pike'ın ünlü bilim insanı Marie Curie'ye hayat verdiği Radioactive filminden fragman yayınlandı

Radyoaktivite üzerine yaptığı çalışmalarla iki kez Nobel Ödülü'ne layık görülen ünlü kimyager ve fizikçi Marie Curie'nin hayatını anlatan Radioactive'ten fragman yayınlandı.


Gone Girl, The World's End, Jack Reacher, Pride & Prejudice gibi filmlerde yer alan ünlü oyuncu Rosamund Pike'ın, Nobel Ödülü'ne uzanan ilk kadın olan Marie Curie'ye hayat verdiği film Radioactive, 20. yüzyılın en önemli keşiflerinden birine imza atan Marie Curie'nin, bilim adına yaptıkları çalışmalarda da partneri olan eşi Pierre Curie başta olmak üzere dönemin bilim camiasında hak ettiği yeri almak için verdiği mücadeleyi gözler önüne seriyor.

 

Persepolis, Chicken with Plums, The Voices gibi filmlere imza atan Marjane Satrapi'nin yönettiği, Lauren Redniss'in Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout isimli çizgi romanından uyarlanan filmde, Rosamund Pike'ın yanı sıra Anya Taylor-Joy, Sam Riley, Simon Russell Beale, Corey Johnson gibi isimler yer alıyor. Film, 29 Mayıs 2020 tarihinde Türkiye'de gösterime girecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.