Quentin Tarantino, biri Once Upon a Time in Hollywood romanı olmak üzere iki kitap yazıyor

1.470 Gösterim
19 Kasım 2020 15:30
Quentin Tarantino, biri Once Upon a Time in Hollywood romanı olmak üzere iki kitap yazıyor

Quentin Tarantino, biri Once Upon a Time in Hollywood'un roman hâli, diğeri ise 70'ler sineması üzerine yönetmenin kendi yazılarının yer aldığı derleme olmak üzere iki kitap ile bu kez okuyucuların karşısına çıkacak.


Yayınevi HarperCollins, Quentin Tarantino ile iki kitaplık bir anlaşma imzaladı. Tarantino'nun ilk kitabı, geçtiğimiz yıl gösterime giren Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) filminin roman versiyonu olacak. Kitabın filmle bire bir aynı anlatıya sahip olmayacağı belirtilirken, Tarantino'dan görmeye alışkın olduğumuz şekliyle kitabın filmden oyunbaz ve şok edici biçimde farklılıkları olacağı söyleniyor. Kitabın 2021 yazında raflarda olması planlanıyor.

 

Ünlü sinemacının ikinci kitabı ise yönetmeni en büyük ilhamlarından biri olan 70'ler sineması üzerine bir derleme olacak. Cinema Speculation ismini taşıyacak olan kitap, Tarantino'nun kaleme aldığı eleştiri, deneme ve makaleleri içerecek. 

 

Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood), Oscar ödüllerinde 10 dalda aday gösterilirken, Brad Pitt filmdeki performansıyla ilk oyunculuk Oscar'ına kavuşmuştu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.