Nuri Bilge Ceylan yeni filmi Ahlat Ağacı ile geliyor

6.268 Gösterim
29 Eylül 2016 09:30
Nuri Bilge Ceylan yeni filmi Ahlat Ağacı ile geliyor

Son olarak Kış Uykusu ile Cannes'da Altın Palmiye'ye uzanan Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmiyle ilgili ilk detaylar belli oldu. Arte France Cinéma tarafından desteklenecek olan filmin adı Ahlat Ağacı olacak.


Arte France Cinéma, yeni dönemde destekleyeceği beş projeyi açıkladı. Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Ahlat Ağacı'nın aralarında yer aldığı yapımların açıklanmasıyla bu filmlerle ilgili ilk detaylar da paylaşıldı. Buna göre Ahlat Ağacı, bir edebiyat tutkunu olan ve yazar olma arzusuyla yanıp tutuşan Sinan'ın, doğduğu köye geri dönüp üzerinde çalıştığı kitabı çıkarmaya çalıştığı dönemde babasıyla olan gelgitli ilişkisine odaklanacak.

Oyuncu kadrosu ve çekim takvimi henüz belli olmayan filmle ilgili Nuri Bilge Ceylan'ın belirttikleri ise şöyle:

 

Sevelim veya sevmeyelim, ister istemez bazı özelliklerimizi babalarımızdan alırız. Zayıflıkları, alışkanlıkları, tutumları ve daha birçok şeyleri miras kalır bizlere. Bu hikâye de, babasıyla kaçınılmaz bir şekilde aynı kaderi paylaşan bir oğlun, birtakım acı tecrübelerle kavrulan öyküsünü anlatıyor.

Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı'nın yanı sıra Arte France Cinéma tarafından desteklenecek diğer yapımlar ise Mia Hansen-Love, Emmanuel Mouret, Cédric Kahn, Santiago Mitre gibi sinemacıların yeni projeleri oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.