Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'den teaser yayınlandı

23.401 Gösterim
22 Mayıs 2023 12:07
Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'den teaser yayınlandı

Nuri Bilge Ceylan yönetmen koltuğuna oturduğu yeni filmi Kuru Otlar Üstüne'den teaser yayınlandı. Başrollerinde Merve Dizdar ve Deniz Celiloğlu'nun yer aldığı film, geçen hafta Cannes Film Festivali'nde gerçekleşen prömiyeri sonrası övgülere mazhar oldu.


Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini üstlendiği, senaryosunu ise Akın Aksu ve Ebru Ceylan ile birlikte kaleme aldığı Kuru Otlar Üstüne filminin teaser videosu yayınlandı.

 

Cannes Film Festivali'nde uzun süreli alkışlarla prömiyerini tamamlayan Kuru Otlar Üstüne, Kültür ve Turizm Bakanlığından 2 milyon TL, Eurimages Fonu'ndan ise 470 bin Euro destek alarak Erzurum'un Karayazı ilçesinde çekimlere başlamıştı.

 

Merve Dizdar ve Deniz Celiloğlu'nun başrollerini paylaştığı film, Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini yapmakta olan genç öğretmen Samet'in, İstanbul'a atama beklediği karamsar günlerde Nuray ile tanışması sonrası yaşadıklarını odağına alıyor.
 

 

Henüz Türkiye'deki vizyon takvimine dair detayları belli olmayan Kuru Otlar Üstüne filminin oyuncu kadrosunda Elit Andaç Çam, Musab Ekici, Münir Can Cindoruk, Cengiz Bozkurt, Ferhat Akgün ve Ece Bağcı gibi isimler de yer alıyor. Film, prömiyerinin gerçekleştiği Cannes'da Altın Palmiye için yarışıyor. Nuri Bilge Ceylan, daha önce Kış Uykusu filmiyle bu ödüle layık görülmüştü.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.