Merve Dizdar

Merve Dizdar

Doğum Tarihi

25 Haziran 1986

Yaş

37


Kişi Biyografisi

Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir'de doğdu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk Bölümü'nden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi'nde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yaptı. Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başlayıp, Craft Tiyatro'da devam etti. Rol aldığı ilk sinema filmi "Bir ses böler geceyi"dir. Ayrıca TRT ÇOCUK kanalında Arkadaşım Bıdı ve 23 Nisan şenliğe doğru adlı çocuk programlarının sunuculuğunu üstlendi. Yutmak oyunuyla 2017 yılında “Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ödülünü alan Merve Dizdar, aynı oyunla “Direkler Arası Seyirci Ödülleri”nde “Küçük salonda en iyi kadın oyuncu ödülünü” aldı. Merve Dizdar, Alice Müzikali'nde Kedi rolüne hayat vermiştir.


Filmografi

Filmin Adı Vizyon Tarihi T. Hasılat T. Seyirci
29.09.2023 ₺38.810.131 341.485
08.09.2023 ₺1.136.843 11.231
11.11.2022 ₺3.455.765 60.413
31.01.2020 ₺63.432.055 3.630.822
15.02.2019 ₺8.075.358 523.231
09.11.2018 ₺15.844 1.301
01.12.2017 ₺44.184 5.132
Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.