Nuri Bilge Ceylan imzalı Kuru Otlar Üstüne, Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı oldu

2.258 Gösterim
8 Eylül 2023 18:33
Nuri Bilge Ceylan imzalı Kuru Otlar Üstüne, Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı oldu

Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu, dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getiren Kuru Otlar Üstüne, Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı oldu.


Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Kuru Otlar Üstüne, Türkiye'nin Oscar aday adayı oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 15 kişilik Seçici Kurul, 10 Mart 2024 tarihinde 96. kez düzenlenmesi planlanan Oscar Ödülleri'nin En İyi Uluslararası Film kategorisi için Kuru Otlar Üstüne'yi aday gösterdi.


Türkiye prömiyerini Adana Altın Koza Film Festivali'nde gerçekleştirecek olan Kuru Otlar Üstüne; Uzak, Üç Maymun, Bir Zamanlar Anadolu'da, Kış Uykusu ve Ahlat Ağacı'nın ardından Nuri Bilge Ceylan'ın Türkiye'nin Oscar aday adayı olarak gösterilen altıncı filmi oldu. Dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getiren film ülkemizde 29 Eylül tarihinde vizyona girecek. Yönetmenin 2008 yapımı Üç Maymun filmi 76. Akademi Ödüllerinde dokuz filmden oluşan Ocak kısa listesine girmiş ancak ödül için aday gösterilmemişti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.