Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (11-17 Temmuz)

2.059 Gösterim
20 Temmuz 2022 17:45
Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmler (11-17 Temmuz)

Netflix, izlenme sürelerine dayanarak hazırladığı haftalık Top 10 (11-17 Temmuz) listesini yayınladı. Geçen hafta Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi Mezarlık olurken, film kategorisinde Deniz Canavarı isimli animasyon ilk sırada yer aldı.


11-17 Temmuz haftasında Netflix Türkiye'de televizyon kategorisinde, bir önceki hafta liderliği Stranger Things'in 4. sezonuna bırakan Mezarlık (Graveyard) listedeki beşinci haftasında zirveye geri döndü. İkinci sıradaki Stranger Things'in 4. sezonu, bu hafta dünya çapında 102 milyon saat izlenerek, 92 ülkenin Top 10 listesinde kendisine yer buldu. Onu ilk haftasında 72 milyon saati aşan izlenmeye ulaşan Resident Evil takip etti. Orijinal adı La noche más larga olan İspanyol dizisi The Longest Night'ın ilk kez yer aldığı "Netflix Türkiye'de en çok izlenen diziler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Film kategorisinde ise; seslendirme kadrosunda Karl Urban, Zaris-Angel Hator, Jared Harris ve Marianne Jean-Baptiste gibi isimleri bulunduran 2022 yılı yapımı animasyon Deniz Canavarı (The Sea Beast) ilk sırada yer aldı. 68 milyon saat izlenmeyle globalin lideri olan film, 93 ülkenin Top 10 listesine girmeyi başardı. Onu, orijinal adı Malnazidos olan İspanyol filmi Ölüler Vadisi (Valley of the Dead) takip etti. İspanya İç Savaşı'nın karşıt taraflarının zombilere karşı birlik olarak verdiği mücadeleyi konu alan film, geçtiğimiz hafta dili İngilizce olmayan filmler listesinde birinci oldu. Ulaş İnan Torun, Önder Açıkbaş, Yıldırım Memişoğlu, Serdal Genç, Şafak Sezer'li kadrosuyla Hep Yek 4: Bela Okuma Altan'ın üçüncü olduğu "Netflix Türkiye'de en çok izlenen filmler" listesinin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Globalde, dili İngilizce olmayan diziler listesinde Kore dizisi Extraordinary Attorney Woo 45 milyon saat izlenmeyle ilk sırada yer alırken, onu The Longest Night ve Brezilya yapımı Sintonia takip etti. İngilizce dizilerde ise, 11. haftasında 38 milyon saat izlenen Manifest, Stranger Things ve Resident Evil'ın ardından üçüncü oldu.

İngilizce filmler arasında İkna (Persuasion) ve Fotoğraftaki Kız (Girl in the Picture) sırasıyla 28 milyon ve 23 milyon saat izlenerek Deniz Canavarı'nın ardından en çok izlenen ikinci ve üçüncü yapımlar olurken, dili İngilizce olmayan filmler listesinde lider olan Ölüler Vadisi'ni 16 milyon ve 10 milyon saat izlenmeyle takip eden Tehlikeli İlişkiler (Dangerous Liaisons) ve Lanetli Sembol (Incantation) ikinci ve üçüncü olarak haftayı kapattı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.