Mulan, vizyona girdiği Çin'de $23,2 milyon hasılatla açılışını gerçekleştirdi

2.011 Gösterim
14 Eylül 2020 16:35
Mulan, vizyona girdiği Çin'de $23,2 milyon hasılatla açılışını gerçekleştirdi

Disney yapımı Mulan, hikâyesinin geçtiği Çin'de $23,2 milyonla açılışını gerçekleştirerek beklentilerin bir nebze altında kaldı.


Disney'in aldığı kararla kendi stream platformu Disney+'ın  aktif olduğu ülkelerde kullanıcılarına $29,99 gibi bir ekstra ücret karşılığında "premium erişim"e açtığı Mulan, 4 Eylül itibarıyla Disney+'ın olmadığı ülkelerde gösterime girmeye başladı. 

 

Çinli genç bir kadının erkek kılığına girerek hasta babası yerine İmparatorluk Ordusu adına çarpışmasını ve bu süreçte Çin'in gelmiş geçmiş en cesur kahramanlarından biri olma hikâyesini anlatan film, öyküsünün geçtiği Çin'de gösterime girdi ve ilk hafta sonunda $23,2 milyon hasılata erişti. Her ne kadar filmin elde ettiği bu miktar, Çin'de bu yıl içerisinde bir yabancı filmin ulaştığı en yüksek ikinci açılış hafta sonu hasılatı olsa da Mulan'ın sektör beklentilerinin kısmen altında kaldığı söylenebilir. Filmin Çin'deki vizyonu boyunca toplamda $40 milyon hasılatı geride bırakması bekleniyor.

 

Vizyona girdiğinden beri Çin sinemalarına nefes aldıran The Eight Hundred, dördüncü hafta sonunda $21,5 milyonla listenin ikinci sırasında yer aldı. Toplamda yaklaşık $387 milyon hasılata erişen film, Hızlı ve Öfkeli 7 gibi filmleri geride bırakarak şimdiden Çin tarihinin en çok hasılat toplayan 12. filmi oldu. The Eight Hundred, 2020 yılı içerisinde ise dünya genelinde en çok hasılata ulaşan 2. film konumunda.

 

Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet ise, hafta sonunda $10,2 milyon hasılat toplayarak Çin'de toplam $50 milyonu aşmayı başardı. Film, dünya genelinde şimdiye kadar $207 milyona erişti.

 

Kaynak: Deadline

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.