Margot Robbie'nin festivallerden övgüyle dönen filmi I, Tonya'dan ilk fragman yayınlandı

3.324 Gösterim
20 Ekim 2017 13:46
Margot Robbie'nin festivallerden övgüyle dönen filmi I, Tonya'dan ilk fragman yayınlandı

Margot Robbie'nin hayat verdiği Amerikalı buz pateni sporcusu Tonya Harding'in hayatına odaklanan I, Tonya'nın ilk fragmanı yayınlandı.


İlk olarak Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gösterilen I, Tonya; Olimpiyat ödüllü Amerikalı buz patenci Tonya Harding ve eski eşi Jeff Gillooly'la gerçekleştirilen bir röportaj üzerinden kaleme alınarak Harding'in kariyeri ve 1994 yılındaki komplo skandalına odaklanıyor. Lars and the Real Girl ve The Finest Hours gibi filmlerin ödüllü yönetmeni Craig Gillespie'nin yönetmen koltuğuna oturduğu film, birçok eleştirmen tarafından daha şimdiden Gillespie'nin kariyerindeki en iyi film olarak nitelendiriliyor.

Margot Robbie'nin Tonya Harding'i, Sebastian Stan'ın ise Harding'in eski eşi Jeff Gillooly'u canlandırdığı filmin sinopsisi şu şekilde: 

 

Tonya Harding, 1991 yılında katıldığı bir müsabakada zorlu üçlü atlayışları tamamlayarak figür pateninin kutsal hareketini gerçekleştiren ilk Amerikalı kadın oldu. Buz üzerindeki başarısını kişisel hayatındaki mutluluğa yansıtamayan Tonya her daim anlaşmazlık içinde olduğu ve kötü muameleye maruz kaldığı bir anneyle büyürken sahip olduğu her şeyi büyük savaşlar sonucunda elde etti. Direncini kanıtlamış başarılı bir patenci olmasına rağmen sanatsal nitelik eksikliği ve buz pistleri için alışılmamış olan "karavan kampı" güzelliği yüzünden eleştirilerin odağında yer aldı. Tonya, Jeff Gillooly ile tanıştığında içindeki sese kulak vererek uzun süredir beklettiği annesinden kaçışını gerçekleştirdi.

 

08 Aralık 2017'de vizyona girecek olan filmin Türkiye'de 2018 yılında vizyona girmesi planlanıyor. I, Tonya'nın yayınlanan ilk fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.