Kadın karakterlerin ön plana çıktığı diziler

6.838 Gösterim
10 Mart 2021 13:30
Kadın karakterlerin ön plana çıktığı diziler

8 Mart dünya kadınlar gününü  geride bırakırken, kadın karakterlerin öne çıktığı dizileri sizler için derledik. Bu dizileri seçerken, hangi karakterlerin ne kadar öne çıktığı ve ne kadar güncel olduğu gibi kriterleri ele aldık. 


Killing Eve - Villanelle & Eve

Kadrosunda Jodie Comer, Sandra Oh ve Fiona Shaw gibi isimler olan Killing Eve, gençken ajan olma hayalleri kuran ancak ajan olduktan sonra masa başında çalışan ve bu sebeple mesleğinin hiç hayal etmediği gibi olmasından şikayetçi olan Eve ile kendisinin aksine suikast işlerinde çok yetenekli olan ve hayatı maceralarla dolu Villanelle arasında geçen kovalamacayı anlatıyor. Kendine has bir mizaha da sahip olan Killing Eve, BluTv üzerinden yayınlanmakta. 

Fleabag

Londra’da geçen dizide, 30’lu yaşlarındaki bir kadının insanlarla olan ilişkilerini ve hem kendiyle hem de travmatik olaylarla yüzleşmesini nevi şahsına münhasır bir şekilde işleyen dizi Prime Video üzerinde yayınlanmakta ve kadrosunda Emmy ve Altın Küre ödüllü oyuncu Phoebe Waller-Bridge ile Andrew Scott yer almakta. 

The Queen's Gambit - Beth Harmon

Çıktığı ilk haftalarda izlenme rekorları kıran The Queen’s Gambit, yetimhanede büyüyen genç bir kızın dünyanın en büyük satranç oyuncusu olma hedefindeki mücadelesini anlatıyor. Beth Harmon’ın satranç müsabakalarına hazırlanırken bir yandan da hayattaki zorluklarla mücadele edişini anlatan dizinin başrolünde Split ve Glass gibi yapımlarla tanınan Anna Taylor-Joy yer alıyor.

The Crown - Queen Elizabeth II

2016 yılında yayın hayatına başlayan ve hala sürmekte olan The Crown, 20. Yüzyılın ortalarında tahta geçen II. Elizabeth dönemini anlatıyor. Peter Morgan’ın “The Audience” adlı oyunundan esin alınan dizinin kadrosunda II. Elizabeth'e şu ana kadar Claire Foy ve Olivia Colman verdi.

Godless - Alice Fetcher

1880’li yılların vahşi batısında geçen Godless, kendisine eski ortağı tarafından ihanet edilen bir suçlunun intikam hikayesini ve neredeyse tamamı kadınlardan oluşan bir kasabayı anlatıyor. Michelle Dockery, Jeff Daniels gibi isimlerin olduğu ve Scott Frank’in senaryosunu kaleme aldığı mini dizi, Netflix üzerinde yayınlanmakta.

The Handmaid’s Tale - Offred

Margaret Atwood’un romanından uyarlanan ve Altın Küre ile Emmy ödüllerinde En İyi Televizyon Drama dizisi ödülüne layık görülen The Handmaid’s Tale, kadınların bir eşya muamelesi gördüğü Gilead’da bir seks kölesi olmaya zorlanan Offred adlı bir kadının bu korkunç hayattan kaçmaya ve kendisinden zorla alınan kızını bulmaya çalışmasını konu alıyor.

I May Destroy You - Michaela Coel

Bir gece kulübünde cinsel istismara uğrayan bir kadının hayatının tepetaklak olmasıyla, ailesinden arkadaşlarına kadar her şeyi baştan sorgulamasını ve hayatını yeniden kurmaya çalışmasını konu alan I May Destroy You, beIN Connect üzerinde yayınlanmakta ve dizinin başrolünde bir cinsel saldırı sonrası kendi yaşadıklarından senaryoyu kaleme alan Michaaela Coel yer almakta.

Unbelievable - Karen Duvall & Karen Rasmussen

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Unbelievable, Marie adlı genç bir kızın tecavüze uğradığını söyleyerek şikayette bulunmasını ama bu iddianın asılsız bulunması sebebiyle kendisinin suçlanması üzerine iki kadın dedektifin bu davanın peşinden gitmesini konu alıyor. Netflix üzerinde yayınlanan 1 sezonluk dizinin başrolünde Kaitlyn Dever yer alıyor.

The OA - Prairie Johnson

Prairie adlı, gözleri görmeyen genç bir kızın ortalıktan kaybolup 7 yıl sonra gözleri görür bir şekilde dönmesini ve bu kayboluşun altında yatan gizemi konu alan The OA, Netflix üzerinde yayınlanan ve 2 sezon süren bir bilim-kurgu dizisi. Dizinin yaratıcısı, yapımcısı ve yönetmeni Zal Batmanglij.

Girlboss - Sophia Marlowe

Sophia Amoruso’nun kitabından uyarlanan Girlboss, yazar Amoruso’nun milyon dolarlık moda imparatorluğu Nasty Gal’i kurma hikayesini konu alıyor. Netflix’de yayınlanan ve sadece bir sezon süren dizinin yapımcıları arasında Charlize Theron da yer alıyor. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.