Jodie Foster ve Benedict Cumberbatch'li The Mauritanian filminden fragman yayınlandı

2.587 Gösterim
2 Aralık 2020 13:45
Jodie Foster ve Benedict Cumberbatch'li The Mauritanian filminden fragman yayınlandı

Jodie Foster, Benedict Cumberbatch ve Tahar Rahim'in başrollerinde yer aldığı, 11 Eylül saldırıları sonrası yargılanmadan 14 yıl boyunca Guantánamo'da hapis tutulan Mohamedou Ould Salahi'nin hikâyesini anlatan The Mauritanian'dan fragman yayınlandı.


Touching the Void, One Day in September, The Last King of Scotland, State of Play gibi filmlere imza atan Kevin Macdonald'ın yönettiği, Mohamedou Ould Salahi'nin Guantánamo'da tutulduğu dönemde yaşadıklarını anlattığı Guantánamo Günlüğü kitabından uyarlanan The Mauritanian filminden fragman yayınlandı.

 

Tahar Rahim'in Mohamedou Ould Salahi'ye hayat verdiği filmde, Jodie Foster, Benedict Cumberbatch, Shailene Woodley, Zachary Levi, Langley Kirkwood gibi isimler de yer alıyor. El-Kaide saflarında savaşacak insan temin ettiği, 11 Eylül saldırılarını gerçekleştirenleri de kendisinin El-Kaide'ye dahil ettiği suçlamalarıyla yakalanan fakat sağlıklı bir yargılama süreci görmeden 14 yılı aşkın bir süre Guantánamo'da tutulan Mohamedou Ould Salahi'nin gerçek hikâyesinden uyarlanan The Mauritanian, ABD'de 19 Şubat 2021'de gösterime girecek.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.