Joaquin Phoenix: "Joker, kariyerimin en müthiş deneyimlerinden biri oldu"

4.121 Gösterim
11 Eylül 2019 14:15
Joaquin Phoenix: "Joker, kariyerimin en müthiş deneyimlerinden biri oldu"

Venedik ve Toronto'da adından söz ettiren Joker'de ünlü karaktere hayat veren usta oyuncu Joaquin Phoenix, bu deneyimi hakkında konuştu.


Yapım aşamasından beri ilgi ve merakla beklenen Joker'in Venedik'te aldığı övgüler ve akabinde gelen Altın Aslan ödülü sonrası, filme dair beklentiler bir hayli yükselmiş durumda. Tıpkı Venedik'te olduğu gibi Kuzey Amerika prömiyerinin gerçekleştiği Toronto'da da büyük bir ilgiye mazhar olan filmin ödül sezonunda yer alan iddialı yapımlardan biri olması bekleniyor. Bu başarıda en büyük pay sahibi isimlerden biri ise kuşkusuz Joaquin Phoenix.

Filmin Toronto'daki gösterimi kapsamında soru-cevap seansına katılan ünlü oyuncu, projeye dahil olmadan önce epeyce arada kaldığını belirtti: "Cidden diyorum, en başta hiç de kolay bir karar olmadı. Öyle böyle değil, hakikaten bilemiyordum. Sonrasında beni bunu yapmaya çeken bir şeyler oldu. Beraber çalıştıkça başka bir şeye evrildi. Tahminlerimin de ötesinde bir şeye dönüşmeye başladı. Kariyerimin en müthiş deneyimlerinden biri oldu."

 

Joker'in senaryosunda imzası bulunan ve filmin yönetmenliğini üstlenen Todd Phillips ise, senaryonun üzerinden geçerken aklındaki ismin hep Joaquin Phoenix olduğunu fakat oyuncuyu ikna etmenin kolay olmadığını belirtiyor. Phillips, sorular üzerine bir süredir ortaya atılan, Joker ile Robert Pattinson'ın canlandıracağı yeni Batman'in birlikte bir filmde yer alacağı teorisiyle ilgili de konuştu. Joker filminin hiçbir başka yapım ya da evrenle bir bağlantısını göremediğini, bunun tek başına bir film olduğunu belirten yönetmen, böylelikle bu teorilere yönelik kapıları da kapatmış oldu.

 

Phoenix'in yanı sıra oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Zazie Beetz, Marc Maron, Shea Whigham gibi isimlerin yer aldığı Joker, 04 Ekim'den itibaren Türkiye'de seyirciyle buluşacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.