House of the Dragon tüm zamanların en iyi açılış yapan HBO dizisi oldu

10.992 Gösterim
23 Ağustos 2022 13:26
House of the Dragon tüm zamanların en iyi açılış yapan HBO dizisi oldu

House of the Dragon, pazar günü yayınlanan ve yaklaşık 10 milyon izleyiciye ulaşan The Heirs of the Dragon adlı ilk bölümüyle HBO'nun ilk bölüm izleyici rekorunu kırdı.


George R. R. Martin'in Fire & Blood (Ateş ve Kan) romanından uyarlanan ve Game of Thrones'ta yaşanan olaylardan 200 yıl öncesinde Targaryen hanedanlığının hikâyesini anlatan House of the Dragon'ın geçtiğimiz pazar günü yayınlanan The Heirs of the Dragon adlı ilk bölümü ABD'de 9,99 milyon izleyiciyi ekran başına çekerek kanal tarihindeki en büyük kitleye ulaşılan açılışı yaptı. Warner Bros. Discovery'nin açıklamasına göre, bu sayıyı diziyi prömiyer gecesi boyunca lineer yayınlar ve HBO Max'te izleyenler oluşturuyor. House of the Dragon'ın geride bıraktığı yapımlar arasında HBO Max ile feshedilmiş dijital platformlar HBO Now ve HBO Go'da prömiyerini yapan programlarının yanı sıra önceden başlayıp sonra bu platformlarda ekrana gelmiş programlar da bulunuyor.

Hâlâ HBO'nun tüm zamanlardaki en büyük hiti olan Game of Thrones, 2011 yılında 4,2 milyon izleyiciye ulaşan bir açılış yapmış ve dizinin 2019 yılında finalini yapan sekizinci sezonu ilk bölümüyle rekor kırarak 17,9 milyon kişi tarafından izlenmişti. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan ikinci sezonuyla tüm zamanlarda Game of Thrones'un ardından en çok izlenen ikinci HBO dizisi olan Sam Levinson'ın Euporia'sı sezon sonuna doğru izlenme oranını arttırmış olsa da ilk bölümde House of the Dragon'dan %76 daha az izlenerek 2,4 milyon kişiyi ekran başına toplamıştı. 

 

HBO'da gösterime girmesiyle aynı anda HBO Max'te de yayınlanmaya başlanıp ekran başına çektiği yüksek kullanıcı sayısıyla uygulamada teknik aksaklıklara neden olan House of the Dragon'ın ilk bölümü Ryan J. Condal tarafından yazılırken, Miguel Sapochnik tarafından yönetildi. Kadroda ise Paddy Considine, Matt Smith, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Sonoya Mizuno, Milly Alcock ve Rhys Ifans gibi isimler yer alıyor.

Kaynak: Variety

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.