HBO, David Cronenberg filmi Scanners'ın dizi uyarlaması üzerinde çalışıyor

988 Gösterim
22 Eylül 2022 13:14
HBO, David Cronenberg filmi Scanners'ın dizi uyarlaması üzerinde çalışıyor

HBO, David Cronenberg'ün 1981 yılı yapımı bilim kurgu korku filmi Scanners'ın dizi uyarlaması üzerinde çalışıyor. Dizinin senaristliğini, Black Mirror'ın USS Callister bölümüyle Emmy ödülü kazanan William Bridges üstleniyor.


HBO, hamile kadınlar üzerinde denenen bir ilacın etkisiyle ortaya çıkan çeşitli psişik, telepatik ve telekinetik güçlere sahip Tarayıcılar adı verilen bir grup insanı merkezine alan 1981 yapımı bilim kurgu korku filmi Scanners'ın dizi uyarlaması üzerinde çalışıyor. Orijinal filmi yazıp yöneten David Cronenberg'ün yönetici yapımcı olarak görev alacağı geliştirme aşamasındaki dizide; Black Mirror, Stranger Things, Soulmates gibi yapımlarda senaristlik yapan ve Black Mirror'ın USS Callister bölümünün ortak yazarlığıyla Emmy kazanan William Bridges senaryoyu yazarken, daha önce Top Boy ve Lovecraft Country gibi dizilerde çalışan Yann Demange yönetmen koltuğunda oturacak. 

 

Yapımını HBO, Media Res Studio ve Wayward Films'in üstlendiği dizinin projesi ilk kez 2017'de duyurulmuş fakat bugüne kadar geçen sürede kayda değer bir gelişme yaşanmamıştı. Tarayıcılar'ın bazılarının tüm dünyaya hâkim olmak istemesi, bazılarının ise bunun karşısında durmasıyla yaşanan çekişmeyi konu alan Kanada yapımı orijinal filmin daha önce 2011'de hayata geçirilmek istenen bir başka dizi uyarlaması girişimi sonuçsuz kalmıştı. 

 

Cronenberg'ün 1988 yılında yayınlanan filmi Dead Ringers'ın Rachel Weisz'lı dizi versiyonu da şu anda Amazon Prime Video tarafından geliştiriliyor.

Kaynak: THR

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.