George R.R. Martin'den 10 fantastik film önerisi

4.279 Gösterim
20 Eylül 2017 19:00
George R.R. Martin'den 10 fantastik film önerisi

George R. R. Martin'i Game Of Thrones'un yaratıcısı olarak tanıyoruz. Martin'in yarattığı fantastik evrenin dışına çıkarak, onun en sevdiği 10 fantastik filme şöyle bir göz atalım.


Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark

Geoge R. R. Martin'in sevdiği filmler serisinin 10. sırasında yer alan film, Indiana Jones serisinin 1981 yılında çekilmiş ilk filmi. Filmde arkeolog Indiana Jones, 10 Emir'in sırrını çözecek olan "Ark of The Conenant"'ı bulmak için yola çıkar. Nazi Almanyasını yöneten Hitler de bu Ark'ın peşindedir. Indiana ile Alman ajanlarının karşılaşacağı bu macera Nepal'den Kahire'ye kadar uzanacaktır. George Lucas'ın 1930'lu yılların maceraperest aksiyon kahramanlarından ilham alarak yarattığı Indiana Jones karakterinin ilk filmi olan Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark ünlü yönetmen Steven Spielberg'e ait.

Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast)

George R.R. Martin'in favori fantastik film seçmelerinden Güzel ve Çirkin, canavar görünümlü bir adamın tüccarın güzel kızını alıkoymasını konu alan, romantik fantastik aynı isimli eserden uyarlanan bir Fransız filmi.1946 yapımı Güzel ve Çirkin'de Josette Day, Jean Marais, Marcel André gibi oyuncular yer almakta. Film, Fransız yönetmen Jean Cocteau tarafından çekildi.

Pan'ın Labirenti (El Laberinto Del Fauno)

Pan'ın Labirenti çocukların gözünden savaşın yıkıcılığını gözler önüne seriyor. Film Cannes’da dakikalarca ayakta alkışlanmıştı. Guillermo del Toro yönetmenliğindeki fantastik korku türü Pan'ın Labirenti 2006 yapımı.

Dark City

Fantastik bir distopya... Bir gün, güneşsiz ve karanlık bir dünyaya uyanan John Murdoch, gerilim dolu Dark City'de karşımızda... George R. R. Martin'in listesinin 7. sırasında yer alan film aynı zamanda izleyiciyi felsefi sorgulamaya da itiyor. Filmin yönetmenliği Alex Proyas'a ait.

Monty Python and the Holy Grail

Yine Arthur efsanesinin işlendiği ancak daha çok komedi türünde aktarıldığı Monty Python and the Holy GrailTerry Gilliam ve Terry Jones yönetmenliğinde hayata geçirildi. Filmde Arthur ve askerleri İsa'nın kaybettiği kutsal kaseyi bulma arayışına girerler. Ayrıca Monty Python and the Holy Grail animasyonlarla da desteklenmiştir.

Dragonslayer

Dragonslayer bir büyücü ve yardımcısının maceralarını konu alıyor. Filmde, korku salan bir ejderhayı durdurma görevi büyücüye düşüyor. Matthew Robbins'in yönettiği film fantastik aksiyon türünde, Disney ve Paramount ortaklığında çekildi.

 

Ladyhawke

1985 yapımı Ladyhawke, romantik fantezi türünde başarılı bir film. Filmde Navarre ile Isabeau, karanlık güçlerle bağlanmış durumdadır. Navarre geceleri kurda dönüşürken, Isabeau gündüzleri bir şahine dönüşür. Edward Khmara senaryosunu yazarken, Richard Donner da filmin yönetmenliğini üstleniyor. 

The Wizard Of Oz

Victor FlemingGeorge Cukor yönetmenliğindeki The Wizard of Oz oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Judy GarlandRay BolgerBert LahrFrank MorganJack HaleyBillie Burke gibi oyuncuların yer aldığıThe Wizard of Oz, fantastik hikâyesi ve alışılagelmedik karakterleriyle yıllar boyunca tüm zamanların en popüler filmlerinden biri olmuştur.

The Princess Bride

William Goldman'ın 1983 tarihli romanı aradan geçen 4 yılın ardından 1987'de sinemaya uyarlanır. Rob Reiner'ın yönetmenliğini yaptığı fantazi, aşk ve macera türündeki film Martin'in listesinin ikinci sırasında yer alıyor.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi

John Ronald Reuel Tolkien'in yazdığı Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) adlı fantastik edebiyat serisinden uyarlanarak çekilmiş Peter Jackson yönetmenliğindeki üçlemedir. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (The Lord Of The Rings: The Fellowship of the Ring)Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (The Lord of the Rings: The Two Towers)Yüzüklerin Efendisi: Kral'ın Dönüşü (The Lord of the Rings: The Return of the King) filmlerinden oluşan serinin, George R. R. Martin'in favorilerinde ilk sırada yer alması kimseyi şaşırtmıyordur. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.