GAİN'de izleyebileceğiniz 5 yabancı polisiye dizi

5.608 Gösterim
14 Aralık 2022 10:31
GAİN'de izleyebileceğiniz 5 yabancı polisiye dizi

GAİN kataloğunda yer alan BBC First yapımlarından suç, gizem ve gerilimi bir arada sunan polisiye dizileri derledik. 


Top of the Lake: China Girl

2013 yılında yayınlanan Top of the Lake'in dört yıl aradan sonra gelen ikinci sezonu, Yeni Zelanda'daki yıkıcı olayların ardından taze bir başlangıç için Sidney'e dönen dedektif Robin Griffin'in, bavul içinde kıyıya vuran Asyalı bir kadın cesedinin arkasındaki gizemi çözmeye çalışmasını konu alıyor. The Power of the Dog'la En İyi Yönetmen Oscar'ını kazanan Jane Campion'ın ortak senarist ve ortak yönetmen olarak görev aldığı dizinin kadrosunda Elisabeth Moss, Gwendoline Christie, David Dencik, Nicole Kidman gibi isimler bulunuyor.

Traces

İskoçya'nın Dundee kentindeki İskoç Adli Bilimler ve Anatomi Enstitüsü'nde birlikte çalışan Emma Hedges, Sarah Gordon ve Kathy Torrance adlı üç kadın adli tıp uzmanının bir cinayet vakasındaki gerçekleri ortaya çıkarmalarını ve bir katili adalete teslim etmelerini konu alan dizinin, 2019 ve 2022'de yayınlanan altışar bölümlük iki sezonu bulunuyor. Yaratıcılığı Val McDermid ve Amelia Bullmore'un yaptığı dizide başrolleri Molly Windsor, Laura Fraser ve Jennifer Spence üstleniyor.

Unforgotten

İngiltere'nin en çok izlenen suç dramalarından biri olan Unforgotten, senelerce çözülememiş, saklı kalmış sırları açığa çıkarmak için görev başına gelen Londralı iki dedektif Cassie Stuart ve Sunny Khan'ı merkezine alıyor. 24 bölümden oluşan ilk dört sezonda Sanjeev Bhaskar'a eşlik eden Nicola Walker'ın yerini Sinéad Keenan'ın alacağı beşinci sezonun yakında ekranlarda olması bekleniyor. Senaristliğini Chris Lang'ın yaptığı dizinin yönetmen koltuğunda ise Andy Wilson oturuyor.

Ragdoll

Daniel Cole'un aynı adlı romanından uyarlanan dizi, izbe bir dairede altı farklı kurbanın parçalarının birbirine dikilmesiyle oluşturulmuş Ragdoll adı verilen bir ceset bulunmasıyla yaşananları konu alıyor. Ms. Marvel, Killing Eve ve Sex Education gibi dizilerin yazar kadrosunda yer alan Freddy Syborn'un kaleme aldığı dizide, başrolleri Henry Lloyd-Hughes, Thalissa Teixeira ve Lucy Hale paylaşıyor. 2021 yılında prömiyer yapan dizinin altı bölümden oluşan bir sezonu bulunuyor.

Sherwood

Gerçek olaylardan esinlenen Sherwood, 1984 yılında yaşanan madenci grevlerinin derin izler bıraktığı küçük bir kasabada yıllar sonra yaşanan iki cinayetin ardından başlayan İngiliz tarihinin en büyük insan avlarından biri konu alıyor. Brexit: The Uncivil War'un senaristi James Graham'ın yazdığı dizinin başrolünde The Walking Dead ve The Missing gibi yapımlardan tanınan David Morrissey yer alıyor. İlk sezonu altı bölümden oluşan 2022 yılı yapımı dizi, sezon finalinin hemen ardından 2. sezon için onay almıştı. 

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.