Fatih Akın'ın In The Fade filmi Almanya'nın Oscar Adayı

3.847 Gösterim
24 Ağustos 2017 17:00
Fatih Akın'ın In The Fade filmi Almanya'nın Oscar Adayı

Cannes'da oldukça ilgi gören Fatih Akın'ın son filmi In The Fade Almanya'nın Oscar'a aday gösterdiği film oldu. 


Fatih Akın'ın yeni filmi Aus Dem Nichts (In The Fade) Cannes Film Festivali'nde Diane Kruger'in En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmasını sağlamıştı. Altın Palmiye için yarışan film oldukça beğeni toplamıştı. Almanya'nın ulusal film organizasyonu German Films tarafından 11 film arasından seçilen yapımın Oscar adaylığı, Münih'te Fatih Akın'ın da katıldığı Alman Yönetmenler Birliği'nin yaptığı basın açıklamasıyla duyuruldu. Bu yıl Oscar Ödülleri’nin adayları 23 Ocak 2018’de açıklanacak.

Film Hamburg'da yaşanan bir patlama sonucu Katja'nın (Diane Kruger) eşini kaybetmesi ve ardından intikam peşine düşmesini konu ediniyor. Jüri film hakkında ''Aus Dem Nichts dram, gerilim ve aynı zamanda suç türünde. İntikam, acı ve adaleti bizlere karmaşık bir şekilde hissettiriyor. Fatih Akın izleyicisini politik bir konuya dokunmaya ve yüzleşmeye zorluyor.'' şeklinde konuştu.

 

Duvara Karşı (Gegen die Wand)Yaşamın Kıyısında (The Edge of Heaven) ve Soul KitchenTschick (Elveda Berlin) filmleriyle kendini kanıtlamış olan Fatih Akın Ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı The Cut filmiyle de konuşulmuştu. Yönetmen aynı zamanda Rojava ile ilgili film yapacağından da söz etmişti.

Almanya'nın geçen yılki Oscar adayı filmi ise Toni Erdmann olmuştu. Film, Türkiye'de 03 Şubat 2016 tarihinde vizyona girmişti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.