Ekim ayı vizyon takviminden 7 yabancı film önerisi

3.783 Gösterim
2 Ekim 2018 17:35
Ekim ayı vizyon takviminden 7 yabancı film önerisi

Ekim itibarıyla vizyon yoğunluğu iyice arttıyor. Ödül sezonunda ismi öne çıkan yabancı yapımların birer birer gösterime girmeye başladığı ekim ayı takviminden öneri mahiyetinde yedi film seçtim.


05 Ekim 2018

Çizgi roman dünyasının sevilen anti-kahramanı Venom'un, hayranları tarafından uzun süredir arzulanan sinema uyarlaması nihayet salonlardaki yerini alıyor. Tom Hardy'nin başrolünde yer aldığı Venom, muhabirlik yapan Eddie Brock'un Life Foundation örgütüyle karşılaşması ve sonrasında olayların içine dahil olarak Venom'a dönüşmesini konu ediniyor.

12 Ekim 2018

Drew Goddard'ın, ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi olan The Cabin in the Woods'ta beraber çalıştığı Chris Hemsworth ile yeniden bir araya geldiği film Bad Times at the El Royale, Nevada-California sınırındaki El Royale Oteli'nde bir araya gelen yedi gizemli yabancının, gece ilerledikçe ortaya çıkan sırlarının tetiklediği olayları konu ediniyor. Hemsworth'ün yanı sıra Dakota Johnson, Jeff Bridges, Jon Hamm, Cynthia Erivo gibi isimlerin yer aldığı yapım, kara film türüne uyum sağlayan görsel dünyası ve gelgitli hikâyesiyle dikkat çekiyor.

19 Ekim 2018

Sinemaya birçok kez uyarlanan hikâyenin yeni bir versiyonu olan A Star is Born, kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan ünlü müzisyen Jackson Maine ile büyük bir müzisyen olma hayalleri kuran Ally arasında filizlenen aşkı ve ikilinin değişen kariyerlerini konu ediniyor. Bradley Cooper ve Lady Gaga'yı bir araya getiren ve Cooper'ın ilk yönetmenlik deneyimi olan yapım, Oscar için iddialı yapımlar arasında gösteriliyor.

Damien Chazelle ile ünlü oyuncu Ryan Gosling'in La La Land'ten sonra ikinci işbirliği olan ve Gosling'in Neil Armstrong'a hayat verdiği First Man, 1969 yılında astronot Neil Armstrong'un aya adım atmasıyla sonuçlanan Apollo 11 görevini ve Armstrong'un görev süresince yaşadıklarını merkezine alıyor. Filmde Gosling'e Claire Foy, Kyle Chandler, Ciaran Hinds, Jason Clarke, Corey Stoll gibi ünlü isimlerden oluşan bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

Bu yıl başında Sundance'te prömiyeri gerçekleşen, ünlü oyuncu Maggie Gyllenhaal'un başrolünde yer aldığı The Kindergarten Teacher, öğrencilerinden birinin dâhi olduğu düşüncesine takıntılı bir şekilde bağlanan bir anaokulu öğretmeninin hikâyesini ele alıyor. Sara Colangelo, filmiyle Sundance'ten En İyi Yönetmen ödülüyle dönmüştü.

26 Ekim 2018

Doğrudan John Carpenter imzalı kült yapımın devamı niteliğinde olan ve ilk filmde geçen olayların kırk yıl sonrasını anlatan HalloweenJamie Lee Curtis'in canlandırdığı Laurie ile Michael Myers arasındaki son yüzleşmeyi odağına alıyor. David Gordon Green'in yönettiği film, devam filmlerini yok sayarak bağını doğrudan ilk filmle kuruyor.

Berlin Film Festivali'nde bu yıl En İyi Senaryo ödülüne layık görülen, Alonso Ruizpalacios'un yeni filmi Museo, 1985 yılında yaşadıkları Mexico City'de bir müze soygununa kalkışan Juan ile Benjamin'in hikâyesini konu ediniyor. Gael Garcia Bernal ve Leonardo Ortizgris'in başrolünde yer aldığı film, yurt dışında gösterildiği festivallerde övgüyle karşılandı.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.