Çin tarihinin en çok izlenen filmlerinden biri olan Sekiz Yüz'den Türkçe altyazılı fragman!

10.167 Gösterim
15 Eylül 2020 17:00
Çin tarihinin en çok izlenen filmlerinden biri olan Sekiz Yüz'den Türkçe altyazılı fragman!

2020'nin dünya genelinde en çok hasılata ulaşan ikinci filmi konumundaki Sekiz Yüz (The Eight Hundred)'den Türkçe altyazılı fragman yayınlandı.


Çin'de tamamı IMAX kameralarla çekilen ilk film olan, epik sahneleriyle seyircisini etkileyen Sekiz Yüz (The Eight Hundred), Çin'de yakaladığı gişe başarısıyla pandemi sonrası Çin sinemasının yüzünü güldüren yapım oldu. Hu Guan'ın yönettiği film, 25 Eylül'den itibaren ülkemizde de salonlardaki yerini alacak.

 

1937 yılında Şangay'da yaşanan gerçek bir olaydan uyarlanan Sekiz Yüz, kendilerini Si Hang deposunda sıkıştıran işgalci Japon ordusuna karşı amansız bir mücadele veren 800 Çin askeri ve sivilin hikâyesini anlatıyor. $80 milyon bütçesi ve iddialı savaş sahneleriyle son dönemin başarılı savaş filmleri Dunkirk ve 1917 ile karşılaştırılan film, vizyondaki ilk hafta sonundan itibaren gişede görkemli bir performansa imza atıyor. Geçen hafta sonunda elde ettiği $21,5 milyonla Çin genelinde toplam $387 milyon hasılatı geride bırakan Sekiz Yüz, şimdiden Çin tarihinin en çok hasılat toplayan filmleri listesinin ilk 10'una adını yazdırmış durumda. 2020 yılını, dünya genelinde en çok hasılata erişen film olarak kapatma şansı bulunan yapım, IMAX seçeneğiyle 25 Eylül'den itibaren Türkiye'de gösterimde olacak.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.