Çin sineması yerli filmlerle gişede normale dönüyor

2.271 Gösterim
26 Ağustos 2020 16:25
Çin sineması yerli filmlerle gişede normale dönüyor

Geçen hafta gösterime giren The Eight Hundred ve bu hafta seyirciyle buluşan Love You Forever filmlerinin gişe performansları, toparlanma aşamasındaki Çin sinemasına nefes aldırdı.


Pandemi sürecinin etkilerinden kurtulmaya çalışan, salonların önemli bir kısmının açılmaya başladığı Çin'de, geçen hafta gösterime giren The Eight Hundred ile bu hafta vizyonda yer alan Love You Forever, gişede şu ana kadar sergiledikleri performanslarla Çin Sinemasını ferahlattı.

 

1937 yılında kendilerini sıkıştıran Japon ordusuna karşı savaşan 800 Çin askerinin hikâyesini anlatan The Eight Hundred, geçen hafta ön gösterimden elde ettiği hasılat da dahil toplam $119 milyona ulaşmıştı. Pazartesi ve salı günü performansları da eklendiğinde filmin toplam hasılatı $165 milyona ulaşıyor.

 

Dün Çin genelinde gösterime giren romantik film Love You Forever ise vizyondaki ilk gününde $38,3 milyon elde ederek 2020 yılı içerisinde dünya genelinde en iyi tek günlük gişe performansını sergilemiş oldu. İki filmin bu gişe performansları ile Çin sinemaları bir nebze nefes almış oldu.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.