Çin'de 2020 yılı içerisinde 13 bini aşkın film ve televizyon şirketi kepenk kapattı

1.852 Gösterim
18 Haziran 2020 17:40
Çin'de 2020 yılı içerisinde 13 bini aşkın film ve televizyon şirketi kepenk kapattı

Çin'de 2020 yılında, film ve televizyon sektöründe yer alan 13 bini aşkın firmanın, geçici veya temelli olarak faaliyetlerini sonlandırdığı açıklandı.


Covid-19 pandemisinin başlangıç noktası olan Çin'de hayat, görece normalleşme aşamasına geçmeye çalışırken ülkede görülen yeni vakalar bu süreci zorlaştırıyor. Son olarak sinemaların tekrardan açılmaya hazırlandığı başkent Pekin'de geçen hafta yeni vakaların görülmesiyle sinemaların süresiz bir şekilde kapalı kalmaya devam etmesine karar verildi. Pekin'de son 5 günde 125 vakaya rastlanıldı.

 

Sinemanın bir türlü geri dönememesi Çin'de sektörel işletmeleri de zorlayan bir durum. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir raporda, salgın sona erdiğinde Çin'deki sinemaların yaklaşık %40'ının faaliyet dışı kalabileceğinden söz ediliyordu. Variety'nin yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre ise, sadece salonlarda değil sinemanın tüm bileşenlerindeki finansal krizin boyutlarını gözler önüne seriyor. Rapora göre, Çin'de 2020 yılı içerisinde şu ana kadar geçici veya temelli olarak kepenk kapatan film ve televizyon şirketlerinin sayısı 13 binin üzerinde. Habere göre bu sayı şimdiden 2019 ylının tamamında görülen kapanma sayısının üzerinde. 2020 şirket kapanmalarının %26'sı geçtiğimiz ay gerçekleşirken, sinemanın geri dönüş sürecinin daha da uzaması halinde bu sayının artabileceği konuşuluyor.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.