Cate Blanchett, 2018 Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını üstlenecek

2.753 Gösterim
4 Ocak 2018 13:10
Cate Blanchett, 2018 Cannes Film Festivali'nin jüri başkanlığını üstlenecek

İki Oscarı bulunan usta oyuncu Cate Blanchett, bu yıl 71.'si düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı olacak.


Bu yıl 8-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 71. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı belli oldu. Festivalin internet sayfasında paylaşılan duyuruya göre, Avustralyalı usta oyuncu Cate Blanchett bu yıl festivalin jüri başkanlığını üstlenecek isim olacak.

 

Daha önce oyuncu ve yapımcı olarak Cannes'ın galalarında, film pazarlarında ve yarışmalarında yer aldığını belirten Blanchett, bu büyük festivale dahil olan bir sürü filmi ilk kez sadece katıksız bir zevk için izleyebilme deneyimini yaşayacağını belirtti. Son olarak Thor: Ragnarok'ta yer alan ve bu yıl içerisinde Ocean's 8, Mowgli, The House with a Clock in its Walls ve Where'd You Go, Bernadette gibi yapımlarla seyircinin karşısına çıkacak olan Cate Blanchett, jüri başkanlığı görevini Pedro Almodóvar'dan devralmış olacak. Almodóvar'ın başkanlığını üstlendiği jüri, 70. Cannes Film Festivali kapsamında Altın Palmiye ödülünü Ruben Östlund'un yönettiği Kare (The Square) filmine vermişti.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.