Box Office Türkiye Özel: 4 dalda Oscar adaylığına sahip Mudbound'dan Türkçe altyazılı fragman!

3.549 Gösterim
10 Şubat 2018 12:55
Box Office Türkiye Özel: 4 dalda Oscar adaylığına sahip Mudbound'dan Türkçe altyazılı fragman!

Box Office Türkiye Özel: 4 dalda Oscar adaylığına sahip Mudbound'dan Türkçe altyazılı fragman yayınlandı.


Ödül sezonunun en iddialı yapımlarından biri olan Mudbound (Savaştan Sonra), II. Dünya Savaşı’nın hemen ardından, Mississippi’de çamurun esir aldığı bir çiftlikte, köleliğin kâğıt üzerinde sona erdiği ancak sosyal yaşamdaki adaletsizliğin şiddetle sürdüğü yıllarda geçiyor. Hillary Jordan’ın savaş, dostluk, ırkçılık ve toprak mücadelesini merkeze aldığı aynı adlı romanında beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Pariah ve Bessie gibi yapımlarla yakından tanıdığımız Dee Rees otururken, Mudbound'un büyüleyici görüntü yönetmenliğiyle hak ettiği övgüyü kucaklayan Rachel Morrison ise 2018 Oscar adaylarında, sinematografi dalındaki adaylığıyla bu dalda adaylık kazanan ilk kadın olarak tarihe geçti.

Carey Mulligan, Jason Clarke, Mary J. Blige, Garrett Hedlund ve Jason Mitchell'in yer aldığı güçlü kadrosuyla dikkat çeken filmde; hayat verdiği Florence Jackson karakteriyle bir adım öne çıkan Mary J. Blige, Altın Küre ve Oscar adaylıklarına adını yazdıran isim oldu. Yılın en çok merak edilen yapımlarından biri olan Mudbound'un konusu ise şu şekilde:

 

II. Dünya Savaşı'nın hemen akabinde, Mississippi'de çamurun esir aldığı bir çiftlikte, köleliğin kâğıt üstünde sona erdiği ancak sosyal yaşamdaki adaletsizliğin şiddettle sürdüğü yıllar... Büyük şehirdeki konforlu hayatlarından, baba yadigârı toprağın bulunduğu kırsala göç etmek zorunda kalan Laura ve kocası Henry, çocuklarını yetiştirirken çiftlik hayatının zorluklarıyla yüzleşmeyi öğrendiği Mudbound'da, nesillerdir çiftlikte çalışan Jackson Ailesi ise yeni kazandıkları hakların bilinci ve ilk kez toprak sahibi olmanın heyecanına rağmen, sosyal yaşamlarında ırkçı ön yargılarla boğuşmaya devam eder. Aynı çiftliği paylaşan bu iki ailenin savaştan birer kahraman olarak dönen iki genç oğlu, memleketlerinde devam eden ırk savaşına esir olmamayı seçerek sıra dışı bir dostluk kurmaya başlar.

 

Altın Küre'deki 2 adaylığının yanı sıra 4 dalda Oscar adaylığına layık görülen Mudbound, 02 Mart 2018 tarihinde ülkemizde seyirciyle buluşacak. İlk kez Box Office Türkiye'de yayınlanan Türkçe altyazılı fragmana aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.