Box Office Türkiye: Kuru Otlar Üstüne, Nuri Bilge Ceylan'ın açılışını gişenin zirvesinde yapan ilk filmi oldu

2.580 Gösterim
2 Ekim 2023 20:28
Box Office Türkiye: Kuru Otlar Üstüne, Nuri Bilge Ceylan'ın açılışını gişenin zirvesinde yapan ilk filmi oldu

Nuri Bilge Ceylan imzalı Kuru Otlar Üstüne, ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlenerek Box Office Türkiye'nin yeni lideri oldu. Böylelikle film, Nuri Bilge Ceylan'ın açılışını gişenin zirvesinde yapan ilk filmi oldu.


Prömiyerini yaptığı Cannes'da Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getiren Kuru Otlar Üstüne, vizyondaki ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlenerek Box Office Türkiye'nin zirvesine yerleşti. Kuru Otlar Üstüne böylelikle Nuri Bilge Ceylan'ın filmografisi içerisinde en iyi açılışa imza atarken, yönetmenin açılışını gişenin zirvesinde yapan ilk filmi oldu. Kuru Otlar Üstüne'nin, Ceylan'ın gişede en fazla seyirciye ulaşan Kış Uykusu'nu (304 bin seyirci) geçmek için önemli bir potansiyeli bulunuyor. Filmin bunu gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğine dair daha somut ipuçlarını ikinci hafta sonuyla birlikte görmüş olacağız.

 

Haftanın bir diğer yeni filmi Paw Patrol: Süper Film (Paw Patrol: The Mighty Movie), 41 bin 630 seyirciyle açılışını listenin ikinci basamağında gerçekleştirdi. Bir önceki hafta sonunun gişe lideri Cehennem Melekleri 4 (Expend4bles), ikinci hafta sonunda 36 bin 244 seyirciyle kendine üçüncü basamakta yer bulurken, Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi (Ladybug & Cat Noir: The Movie) 27 bin 776 seyirciyle hafta sonunu dördüncü sırada kapattı. Haftanın öne çıkan bir diğer yeni filmi Yaratıcı (The Creator) ise 16 bin 487 seyirciyle listeye beşinci sıradan girdi.

29 Eylül - 01 Ekim 2023 hafta sonu seyirci sayılarının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sitemiz uygulama işlevleri için cookie (çerez) kullanıyor. Detaylı bilgi için tıklayınız.